Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZA SUZBIJANJE KORONE 8,4 MILIONA KM Vlada RS izdvojila novac za Institut za javno zdravstvo

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost na planove utroška sredstava u okviru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, za period od 1. januara do 30. juna, oko 8,4 miliona KM, koji će biti doznačeni Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu sprečavanja i suzbijanja pojave virusa korona u Srpskoj.

Vlada Srpske dala je saglasnost na Plan utroška sredstava u okviru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, u iznosu od 400.000 KM, koja će biti doznačena Institutu, a za nabavku aparata za mehaničku ventilaciju respiratora, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Svrha nabavke respiratora jeste sprečavanje i suzbijanje pojave virusa korona u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost i na Plan utroška sredstava u okviru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, u iznosu od 3.989.700 KM.

Odobrena sredstva biće doznačena Institutu za nabavku 1.000.000 zaštitnih odijela i 30.000 zaštitnih maski u svrhu sprečavanja i suzbijanja pojave virusa korona u Srpskoj.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na Plan utroška sredstava u okviru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite u iznosu od 4.000.000 KM, koja će biti doznačena Institutu za nabavku medicinske opreme, lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava u svrhu sprečavanja i suzbijanja pojave virusa korona u Srpskoj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO