Svijet

Za sve je kriv TikTok izazov: Valentina (13) nestala poslije škole sa drugom iz odjeljenja, namjerno se kriju od roditelja, dok policija traga za njima

Dvoje djece je pronađeno u Argentini u utorak, jedno dan nakon što su navodno prihvatili TikTok izazov i nestali iz škole.

Djeca zbog TikTok  izazova nestala na 48 sati
FOTO: IGONZALEZPRIETO/TWITTER/SCREENSHOT

Кevina Gonzalesa (12) i Valentinu Sančez (13) primijetila je žena koja je pozvala policiju u Buenos Ajresu u utorak ujutro.

Kevinov otac, Dijego Sančez, rekao je novinskoj stanici da ih je žena vidjela na ulici prije nego što je prišla i “zgrabila djecu i odvela ih u najbližu policijsku stanicu”.

Djeca su na licu mjesta ljekari pregledali i rekli da su dobrog zdravlja. Кasnije su se ponovo spojili sa roditeljima.

Valentina i Kevin su posljednji put viđeni ispred škole u Miserikordiji nakon što kraja nastave u ponedjeljak u 15 časova.

Prema lokalnim medijima, kaže se da je čin nestanka djece povezan sa izazovom “48 sati” na TikToku.

Viralni izazov društvene mreže podstiče mlade da se namjerno kriju od roditelja dva dana dok policija traga za njima.

Кao dio izazova, TikTokeri moraju da se drže dalje od mjesta na kojima se mogu lako prepoznati i dobiju onoliko poena koliko puta se njihov nestanak pomene u medijima.

Vlasti su uspjele da prate djecu preko njihovih putnih karata i otkrile su da su se ukrcali na voz u naselju San Fernando prema Buenos Ajresu.

Izašli su na stanici Belgrano, gdje su se ukrcali u autobus 59, a zatim prešli u autobus 37 prema gradu Lanus, južno od Buenos Ajresa.

Pročitajte još

Prije nego što je nestala, Valentina je napisala pismo svojim roditeljima i otkrila da je “željela da ide u Bariloče”, grad u argentinskoj regiji Patagonija koji je okružen planinama Anda.

Zabrinuti roditelji su takođe otkrili audio poruke koje su pokazivale da imaju planove da “putuju do različitih mjesta na jugu zemlje”.

Valentina i Kevin su primjećeni na kamerama na različitim mjestima širom Buenos Ajresa, ali policija nije uspjela da ih pronađe prenosi argentinski kanal TN.

– Ono što me najviše brine je gdje su proveli noć – rekao je Dijego Sančez.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije