Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZA TRI MJESECA UBIJENE ČETIRI ŽENE Partneri im presudili zbog ljubomore i imovine

Hronika
Autor:

Foto: Shuterstock

Dragana Ališanović (52) iz Niša koju je, kako se sumnja, ubio nevjenčani suprug Radoslav Nezirović (62) iz Čokota, čije je ubistvo otkriveno prije tri dana, četvrta je žrtva nasilja u porodici od početka ove godine.

Femicid u Srbiji i dalje je jedan od gorućih problema društva. Za prva tri mjeseca ovdje godine čak četiri žene ubili su partneri, ali i bivši ljubavnici.

Ubistvo zbog imovine

Prvo ubistvo ove godine dogodilo se početkom januara u mjestu Karavukovo kod Odžaka. Violetu Mladenović (51), kako se sumnja, ubio je bivši muž Branko Manić (50). Manić se tereti da je sa sedam hitaca iz pištolja usmrtio bivšu suprugu, a na saslušanju je pominjao da su se on i Violeta sporili u vezi sa podjelom imovine poslije razvoda, koji je sudskom odlukom okončan prije šest mjeseci od ubistva.

On je još rekao da je prethodno razgovarao sa bivšom suprugom u vezi sa tim, ali da se ona navodno nije složila sa njegovim prijedlogom kako da podijele zajedničku imovinu stečenu u braku, odnosno spratnu kuću koju su izgradili u Karavukovu. Manić se kobnog dana oko šest sati ujutru, pri povratku iz treće smjene, sakrio u dvorištu kuće Violetinih roditelja gdje se ona vratila prije više od godinu dana. Kada je žena izašla napolje po drva, on je iskočio iz skrovišta i pucao u nju. Sa dva metka ju je pogodio u stomak, a kada je Violeta pokušala da mu umakne i potraži zaklon, ponovo je zapucao i pogodio je u glavu, vrat i leđa.

Raznio sebe i ljubavnicu

Žandarm Pavle R. (31) i vaspitačica Marina P. (28) nastradali su u eksploziji bombe u automobilu na putu između Batajnice i Nove Pazove krajem januara ove godine. Njihova tijela nađena su u automobilu na kojem su bili vidljivi tragovi eksplozije u kabini, i to na zabačenom putu.

Prema prvim i nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je žandarm aktivirao bombu i raznio sebe i, kako se pretpostavlja, svoju ljubavnicu. Pavle R. iza sebe je ostavio ženu i dvoje maloljetne djece.

Kako tvrde njihovi poznanici i komšije, njih dvoje upoznali su se u vrtiću u koje ide njegovo mlađe dijete, a u kojem je vaspitačica radila.

Tukao do smrti

Mihajlo Ilić (86) iz Miloševa kod Jagodine uhapšen je zbog sumnje da je 4. februara u kući usmrtio svoju nevjenčanu suprugu Dobrilu Marković (74) iz Donjeg Račnika. Kako je ispričao na saslušanju kod tužioca, kada je priznao ubistvo, kobne noći po ko zna koji put su se posvađali i Dobrilu je najprije udario sjekirom tri puta u glavu, a onda ju je nožem ubo u stomak. Nesrećna žena umrla je usljed iskrvarenja.

AŽS: Prijavite nasilje

Pravnica Autonomnog ženskog centra Dijana Malbaša kaže za Blic da žene koje trpe nasilje u porodici ne treba da ćute i apeluje na njih da ukoliko do nasilja dođe, odmah pozovu policiju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO