Hronika

ZABRINUTE PORODICE MOLE ZA POMOĆ Ukoliko ste vidjeli Vedranu i Dinu obavezno javite policiji (FOTO)

Porodice Vedrane i Dine očajnički mole za pomoć u potrazi njihovih najmilijih. Ukoliko ste ih vidjeli obavezno javite.

ZABRINUTE PORODICE MOLE ZA POMOĆ Ukoliko ste vidjeli Vedranu i Dinu obavezno javite policiji (FOTO)
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA

Naime, policija Brčko distrikta zamolila je građane za pomoć u pronalasku 32-godišnje Vedrane Damjanović čiji je nestanak prijavljen jutros oko pet sati.

Vedrana je izašla iz porodične kuće u ulici Bakije Selimovića broj 299 i udaljila se u nepoznatom pravcu. Visoka je oko 165 centimetara, ima crnu dugu kosu, a kada je izašla na sebi je imala šarene helanke, crno sivu tuniku i nije imala obuću.

Policijski službenici odmah su izašli na teren i započeli potragu u kojoj učestvuje i Odjeljenje za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta, Granična policija, te Crveni krst Brčko.

Foto: otisak.ba/RAS Srbija
Foto: otisak.ba/RAS Srbija

S obzirom da dosadašnja pretraga nije dala rezultate, Policija Brčko distrikta poziva građane da pomognu u pronalasku nestale, te da ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o nestaloj osobi iste dostave policiji na brojeve telefona 122 i 049/233-200 – saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Dino Okanović, 23-godišnji Tuzlak, posljednji je put viđen u utorak oko 13 sati u blizini Doma zdravlja Tuzla. Od tada mu se izgubio svaki trag, a njegova dva broja mobilnog telefona su nedostupna.

– Prešao sam Tuzlu uzduž i poprijeko i od nisam ga uspio naći. Zato smo uputili apel svima koji su ga eventualno vidjeli da nam se jave. Nikad nije pravio nikakve probleme – kaže njegov brat Denis.

Foto: Avaz/RAS Srbija
Foto: Avaz/RAS Srbija

Dino Okanović visok je 185 centimetara i ima prirodno plavu kosu, uredno pošišanu, plave oči, svjetlijeg je tena te nosi dioptrijske naočare. Imao je na sebi tamnoplavu kožnu jaknu, donji dio trenirke crne boje i majicu kratkih rukava iste boje. Na nogama je imao sive patike, a na glavi teget kačket.

Molio bih sve prijatelje, poznanike, da nam pomognu pronaci mog brata Dino Okanovic. Jucer je izasao iz vozila majke…

Posted by Dendara Dendaracha on Wednesday, November 13, 2019

Porodica moli sve koji ga vide ili znaju nešto o mladiću da odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu. Brojevi telefona na koje ih možete kontaktirati su +38761884623 i +38761845066.

(Klix, Avaz)