Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZADATAK SVIH TREBA BITI MIR I STABILNOST” Željka Cvijanović poručila da Srpsku čuva LJUBAV NJENOG NARODA

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da Srpsku čuva ljubav njenog naroda i snaga institucija, te da osnovni zadatak svih treba biti mir i stabilnost.

– Republika Srpska treba da traje vječno i zato naše institucije moramo čuvati, a razvijati i unapređivati Republiku – rekla je Cvijanovićeva u obraćanju u Kasarni “Kozara” u Banjaluci na božićnom prijemu koji organizuje Komanda Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.
Ona je istakla da Srpska poštuje druge, ali traži poštovanje za sebe.

– Ovaj Dan Republike Srpske proslavili smo svečano i dostojanstveno. Nažalost, mogli bismo da kažemo da se veličina i jačina uspjeha, opet kažem nažalost, mjeri i količinom napada i pritisaka koje trpimo. Ako je to tako, onda možemo biti zadovoljni zato što je obilježavanje bilo jako uspješno – rekla Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će Republiku Srpsku očuvati ljubav naroda i snaga institucija, te da zato neumorno ponavlja da je važno čuvati svoje institucije i ne dozvoliti nikome da ih napada, da ih urušava, da umanjuje njihov značaj i kapacitet. Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska ekonomski i politički stabilna.

– Iza nas je mnogo teških vremena i nijedno to vrijeme nije bilo jednostavno, niti pošteđeno teških odluka, ni teških stvari koje su nam ispostavljane, ali smo nekako uspijevali sve to da prevaziđemo. Imam ogromnu vjeru u Republiku Srpsku, pogotovo zato što znam da je ona u srcima, ali i svakodnevnim aktivnostima svakog našeg čovjeka, uključujući sve naše ljude koji funkcionišu i u okviru Oružanih snaga BiH – rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske je istakla da institucije Srpske računaju na svakog čovjeka bez obzira gdje on radio, funkcionisao ili živio u okviru Republike Srpske.

– Važno je što Treći pješadijski puk baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i što odatle crpe i svoj potencijal, svoj kapacitet i svoju vezu sa Republikom Srpskom i što zajedno proslavljamo naše praznike. Republika Srpska je u srcima svih nas koji imamo ogromnu vjeru i ljubav za Republiku – rekla je Cvijanovićeva.

Bivši zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Boris Jerinić kaže da se radost Božića želi podijeliti sa svima jer je to praznik ljubavi i mira.

– Velika čast i zadovoljstvo je što obilježavamo Božić sa pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH. Hvala vam za dosadašnju saradnju – rekao je Jerinić.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije blagoslovio je božićnu trpezu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO