Kultura

Zadnje scene u novom filmu "Spider-Man" iznenadile fanove (PAŽNJA SPOILERI)

Novi nastavak Marvelova “Spider-Mana” u samo dvije sedmice prikazivanja zaradio je više od 580 miliona dolara i postao šesti najuspješniji film ove godine, a jedan mali, naoko nevažan detalj s odjavne špice dao je novo svjetlo čitavoj radnji filma i nagovijestio šta će se događati u idućem nastavku.

Zadnje scene u novom filmu "Spider-Man" iznenadile fanove (PAŽNJA SPOILERI)
Foto: Screenshot/Facebook/Marvel

Tekst koji slijedi sadrži spoilere pa ako niste gledali novog „Spider-Mana“ ili ne želite znati ništa o nastavku, nemojte ga nastaviti čitati.

U odjavnoj špici se, naime, jasno vidi da su likovi Nik Fjuri i Marija Hil, koji se pojavljuju kroz cijeli film, čitavo vrijeme prerušeni. Zapravo se radi o Talosu i Soren iz „Kapetana Marvela“, paru koji mijenja oblike, dok se pravi Nik i Marija odmaraju u luksuznoj svemirskoj stanici.

Još jedna crtica tokom filma otkriva pravu istinu, ali je većini gledatelja promakla u brzoj i dinamičnoj radnji. Govoreći o Zemlji, Nik Fjuri glavnom liku Piteru Parkeru, odnosno „Spider-Manu“, spomene “vaš svijet” umjesto “naš svijet”, čime daje naslutiti da zapravo nije s naše planete.

Film „Spider-Man: Far From Home“ režirao je Džon Vats, od ranije poznat po skrivenim tragovima u svojim filmovima. U glavnoj ulozi, po drugi put u „Spider-Man“ franšizi, pojavljuje se 23-godišnji britanski glumac i plesač Tom Holand.

(Index.hr)