Gradovi

Zadovoljavajuća epidemiološka situacija u Šamcu: Primjetan drastičan pad novih slučajeva virusa korona

Direktor šamačkog Doma zdravlja Jovan Živković izjavio je danas Srni da je u posljednjih 15 dana zadovoljavajući trend i primijetan drastičan pad novih slučajeva virusa korona i onih koji su pod zdravtstvenim nadzorom.

Zadovoljavajuća epidemiološka situacija u Šamcu: Primjetan drastičan pad novih slučajeva virusa korona
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Živković je napomenuo da je, od početka pandemije, u Domu zdravlja Šamac testirano 807 osoba, od kojih su pozitivne bila 323 osobe, a oporavljeno ih je 312.

On je naveo da je kod pet osoba zaraza aktivna, rezultate testa čeka osam osoba, od posljedica infekcije preminulo je ukupno sedam ljudi, dok je u izolaciji 20.

Pročitajte još

– Mi ne bilježimo neki značajan skok oboljelih u toku ove godine, osim sporadičnog javljanja. Postoji mogućnost da se poveća broj novih slučajeva i zbog toga što smo u godišnjem dobu kada se infekcije lakše prenose – rekao je Živković.

Živković je podsjetio da je u Domu zdravlja u Šamcu, u okviru redovne vakcinacije protiv sezonskog gripa, tokom decembra vakcinisano 300 osoba.

– Nemamo zvanično potvrđenih oboljelih od sezonskog gripa – rekao je Živković i dodao da ima respiratornih infekcija, budući da je ovo period kada su one aktuelne.