Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZADOVOLJNA SAM, OKREĆEM SE NOVIM IZAZOVIMA” Atletičarka Glasinca presrećna nakon osvojene bronze na Balkanijadi

Sport
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Sara Lučić, atletičarka Glasinca sa Sokoca osvojila je srebrnu medalju u skoku u vis na Balkanskom dvoranskom šampionatu za atletičare do 20 godina koje je održano u Istanbulu.

Lučićeva je preskočila visinu od 175 cm, a za nju je ovo bila šesta medalja u juniorskoj konkurenciji.

-Može se reći da sam ispunila očekivanja na ovom takmičenju kojim praktično završavam juniorski staž. Svakako da mi je ova medalja veliki vjetar u leđa za nastavak karijere. Nakon Balkanskog prvenstva slijedi kratka pauza, pa onda ponovo pripreme za sezonu na otvorenom. Zadovoljna sam ali se sad okrećem novim izazovima – rekla je Sara Lučić.

Zadovoljan nastupom Sare Lučić bio je i njen trener Neđo Đurović.

-Još jednom je Sara pokazala da je jedna od najperspektivnijih atletičarki u Bosni i Hercegovini i sada nas očekuje prelaz u seniorsku konkurenciju koji je velika enigma za sve atletičarke. Imaćemo mi i ta prvenstva do 23 godine, Sara je prespektiva ali svakako da ona treba da odluči gde će nastaviti karijeru nakon srednje škole, da li u Beogradu, Sarajevu ili Banjaluci. U svakom slučaju sve zavisi od nje – rekao je Đurović.

Osim Sare Lučić BH atletičari su na Balkanijadi osvojili još dvije medalje. Belmin Mrkanovic je u trci na 3000 metara osvojio bronzu (8:41 22 min) dok je Nermin Štitkovac bio srebreni u bacanju kugle (18,51 m). Vrijedi istaći nastup Jovana Rosića člana banjalučkog Borca koji je bio peti na 800 m (1:55,62 min) kao i Aleksandre Rolić članice Banjaluke koja je osvojila sedmo mjesto na 800 metara (2:14,08).

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO