Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zaharova: SAD razmatra mogućnost kupovine ORUŽJA za opoziciju u Venecueli

Svijet
Autor:

Foto: Maxim Shipenkov/EPA

SAD razmatraju mogućnost kupovine oružja namijenjenog opoziciji u Venecueli iz jedne od zemalja istočne Evrope, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da je Moskva dobila informacije o tome da SAD i saveznici u NATO-u razmatraju da kupe veliku količinu oružja u istočnoj Evropi, kako bi to oružje poslali opoziciji u Venecueli.

– Među kupljenim oružjem našli bi se teški mitraljezi, bacači granata, pokretni raketni bacači i municija za lako oružje i artiljerijske sisteme. To je ono što oni misle kada pričaju o dostavljanju humanitarne pomoći – istakla je Zaharova.

Ona je naglasila da su SAD i njihovi saveznici planirali da iskoriste teretni avion međunarodne špedicije kako bi “kroz susjednu zemlju” isporučili oružje u Venecuelu početkom marta, javio je TASS.

– Postoji i ukrajinski trag u ovom besramnom planu. Konkretno, u plan će biti uključena i ukrajinska državna organizacija za naučno-istraživački rad i proizvodnju aviona ‘Antonov’ – dodala je ona.

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido proglasio se za predsjednika države 23. januara, a SAD su ga među prvima priznale za predsjednika.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro odbio je ranije da prihvati humanitarnu pomoć SAD, izjavivši da Vašington želi da iskoristi slanje pomoći kao izgovor za invaziju na njegovu zemlju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO