Svijet

Zaharova: Stejt department fabrikuje lažne vijesti protiv Rusije

Stejt department fabrikuje lažne vesti protiv Rusije na industrijskom nivou, dok se američki predsjednik Donald Tramp bori protiv lažnih vijesti u američkim medijima, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova: Stejt department fabrikuje lažne vijesti protiv Rusije
Foto: Zoran Žestić/Tanjug/AP

Dok se američki predsjednik bori protiv lažnih vijesti na CNN, on vjerovatno nije primjetio da njegovi podređeni nastavljaju da prozivode lažne vijesti i da su one već na industrijskom nivou, navela je Zaharova.

Kao primjer, ona je navela mapu NATO država koju je izdao američki Stejt department da bi “ugušio” strahove Moskve zbog ekspanzije vojne alijanse, prenio je TAS S.

Mapa pokazuje Rusiju i države članice Alijanse koje okružuju Rusiju, rekla je Zaharova i dodala da je logika bila da se Rusija graniči da nekoliko članica NATO i da ne treba ničega da se plaši.

Kome je ovo namijenjeno? Da li je namijenjeno vrtiću ili jaslicama. Ili su moderna djeca sklonija da imaju analiticko razmišljanje za razliku od onih koji sanjaju lažne vijesti – rekla je Zaharova.