Politika

Zajednička komisija za ekonomske reforme: Primljena k znanju informacija o stanju investicija

Na sjednici Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine BiH primljena je k znanju informacija o stanju direktnih stranih investicija u BiH i uticaju pandemije virusa korona na njihov priliv, koju je sačinila Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (Fipa).

Zajednička komisija za ekonomske reforme: Primljena k znanju informacija o stanju investicija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Uz ovu informaciju, Zajednička komisija usvojila je zaključak kojim zadužuje Fipu da dostavi detaljan izvještaj o detektovanim problemima u oblasti stranih investicija i prijedlog mjera za rješavanje tih problema, saopšteno je iz parlamenta.

Pomoćnik direktora Fipe Slavica Korica, koja je i predstavila ovu informaciju, rekla je da je riječ o Postinvesticionoj podršci korisnicima, dokumentu koji predstavlja najefikasniju i najrentabilniju aktivnost na unapređenju, promociji i privlačenju investicija u BiH.

Ona je dodala da će ovaj dokument, koji Fipa dostavlja Savjetu ministara, biti dostavljen i članovima Zajedničke komisije za ekonomske reForme i razvoj.

U saopštenju se dodaje da je k znanju primljena i informacija o uticaju pandemije kovid 19 na ekonomske i poslovne statistike u BiH, koju je pripremila Agencija za statistiku BiH, a koju je predstavila direktor ove agencije Vesna Ćužić.

Zbog odsustva predstavnika Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje informacije o perspektivama za BiH za period 2021-2023. godina, koju je sačinila ova direkcija.  

Prihvati notifikacije