Svijet

Zajedno sa sinom napisao pjesmu: Miroslav Škoro povodom "Oluje" opjevao hrvatske heroje i izdajnike

Miroslav Škoro, bivši predsjednik i osnivač opozicionog Domovinskog pokreta, nije danas bio prisutan na obeležavanju godišnjice Oluje u Kninu, ali je zato, kaže, zajedno sa sinom ovih dana napisao pjesmu povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

Zajedno sa sinom napisao pjesmu: Miroslav Škoro povodom "Oluje" opjevao hrvatske heroje i izdajnike
FOTO: DANIEL KASAP/EPA

Škoro, koji je nedavno podnio ostavku na lidersku poziciju u Domovinskom pokretu se na svom fejsbuk profilu prisjeća da je na današnji dan godinama imao koncerte i vrtile su se, kaže, neke njegove pjesme koje govore o vremenu u kojima se “stvarala naša samostalna Hrvatska i o herojima tog vremena”.

Škoro je objavio stihove pjesme nakon, kako kaže, 15 dana ćutanja, a koja nosi naziv “Izdajnici i heroji”.

Teško je pretpostaviti koga Škoro u pjesmi naziva poštenim, a koga izdajnika, a onima kojima je namjenjena zasigurno je da će se prepoznati.

– Pošten čovjek biti, ponos je i dika, a nema ništa gore, ko kad majka rodi izdajnika.Taj prevarit hoće i tuđeg i svoga, lagat, otet drugom, jer on nema ni vjere ni Boga – riječi su Škorine pjesme u kojoj dalje kaže:

“Ruke vodom pere, dok ga narod gleda, al’ izdajnik ne zna, da se obraz nikad oprati ne da. Oduvijek je tako, to ne vrijedi kriti, i što veli Pjesnik: oduvijek je Hrvat tako teško biti”.

Škoro u pjesmi kaže da je heroja teško pronaći, jer on ne priča o svojim djelima, već je moguće poznati u njegovim pjesmama i po, kako kaže, suzi iskrenoj…

– Danas slavimo, a sutra… Sutra je novi dan, sutra i ja ulazim u ring – poručio je Škoro u pesmi šta god da ova poruka znači.

Prihvati notifikacije