Hronika

„ZAKON PREMA SVIMA ISTI“ Iz policije ističu da nije bilo NEPROFESIONALNOG POSTUPANJA prema Svetozaru Mihajloviću

Policijska uprava Bijeljina reagovala je danas na navode Svetozara Mihajlovića, člana Senata RS, u medijima da su policijski službenici neprofesionalno postupali prema njemu, ističući da je zakon isti prema svim građanima i da se prema svima isto primjenjuje.

„ZAKON PREMA SVIMA ISTI“ Iz policije ističu da nije bilo NEPROFESIONALNOG POSTUPANJA prema Svetozaru Mihajloviću
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pripadnici policije su 15. avgusta u 14 časova, prilikom redovne kontrole vozila u Majevičkoj ulici u Bijeljini, zaustavili i kontrolisali automobil “škoda” kojim je upravljao Mihajlović i uočeno je da ne koristi bezbjednosni pojas.  U saopštenju policije se navodi da je prilikom uručenja prekršajnog naloga Mihajlović odbio da ga primi, zatvorio je prozor i samovoljno startovao automobil, pri čemu je povrijeđen policajac.

Patrola policije krenula je za vozilom i zaustavila ga u Ulici Svetog Save gdje je Mihajlović lišen slobode zbog nepostupanja po naređenju ovlaštenih službenih lica.

Pročitajte još

Iz Policijske uprave Bijeljina navode da su, prilikom lišavanja slobode, Mihajloviću saopšteni razlozi i predočena prava lica lišenog slobode, te da je on odbio svaki vid saradnje sa policijskim službenicima.

Mihajlović je zadržan u službenim prostorijama Policijske uprave Bijeljina oko jedan čas, nakon čega je pušten.

Napominjemo da policija postupa po zakonima i propisima, a ukoliko su građani nezadovoljni radom policije svoje nezadovoljstvo mogu iskazati usmenim ili pismenim putem Inspektoratu za unutrašnju kontrolu – navodi se u saopštenju.