Svijet

ZAMJENIK BOLNICE U OMSKU Preminuo ljekar koji je liječio Navaljnog u Rusiji

Sergej Maksimišin, zamjenik glavnog ljekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicije Aleksej Navaljni liječen odmah nakon što je navodno otrovan, preminuo je danas, saopštila je bolnica.

ZAMJENIK BOLNICE U OMSKU Preminuo ljekar koji je liječio Navaljnog u Rusiji
FOTO: MAXIM KARLAYEV/EPA

Maksimišin, koji je bio zamjenik glavnog ljekara omske bolnice za hitne slučajeve, preminuo je u 55. godini, navodi bolnica, prenosi Si-En-En.

U saopštenju se ne pominje uzrok smrti.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.

U vrijeme hospitalizacije Navaljnog, Maksimišin nije održao nikakve brifinge za štampu, dodaje američka televizijska mreža.

Pročitajte još

Kao zamjenik glavnog ljekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih ljekara u bolnici.

Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za liječenje opozicionog lidera.

– Sergej Maksimišin je bio šef odjeljenja koje je liječilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo liječenje – posebno za njegovu medicinski izazvanu komu – rekao je Volkov za Si-En-En.

On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.

– Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije rijetko da ljekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti – dodao je Volkov.