Kultura

ZANIMLJIV SPOT Banjalučanin Marko Kelečević predstavio pjesmu "Kad se jutrom probudim" (VIDEO)

Banjalučki muzičar Marko Kelečević objavio je novu pjesmu koju prati i zanimljiv spot. Tekst za pjesmu “Kad se jutrom probudim” pisao je Bojan Madžar, a aranžman i muziku potpisuje Kelečević.

ZANIMLJIV SPOT Banjalučanin Marko Kelečević predstavio pjesmu "Kad se jutrom probudim" (VIDEO)
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Tematika pjesme je univerzalna, lijepa emocija. Iako se na prvu da zaključiti da se radi o ljubavnoj pjesmi, nije baš tako. Ovo je oda svima onima koji nam pruže ruku kada je najteže, ali i onima koji su tu kada je dobro. Jednostavno, pjesma govori o ljudima koji čine da se osjećamo voljeno.  

U realizaciji pjesme učestvovalo je nekoliko ljudi. Pored Kelečevića, koji je vokal i svira gitaru tu je i Momir Nikić na ritam i solo gitari, Siniša Rodić na drugoj solo gitari, Damir Marjanović sa perkusijama, Aleksandar Vlajsavljević na basu i Mario Zlatinić na loop-ovima. Pjesma je snimana i miksana u Oksigen studiju Banja Luka, kod Momira Nikića. Za snimanje, montažu i režiju spota za navedenu pjesmu bio je zadužen Vedran Ševčuh – Alf.

Oni koji su čuli pjesmu i pogledali spot, kažu da su sigurni da će da doživi veliki uspjeh. Za sve one koji vole ovu vrstu muzike Kelečević otkriva da priprema još tri nove, autorske pjesme, koje će uskoro biti objavljene.

Kelečević je već poznat banjalučkoj publici. Ovaj, profesor filozofije i sociologije i politikolog, bavi se i grafičkim dizajnom. Amaterski se bavi i fotografijom, ali ipak otkriva da je muzika ono što ga najviše zaokuplja.

Učenje nota započeo je sviranjem klavira, a nastavio „prebiranjem žica“, tako da je, otkriva, gitara suptilno zauzela primat.

Prvi bend sa kojim je radio nosio je naziv Post Scriptum, a prva zvanična svirka dogodila se 2002. godine.

– Od 2006. godine bavim  se autorskim radom. Jedna od prvih pjesma koju sam izdao nosi naziv „Ako možeš“, 2008. godine, za koju je snimljen i video spot. Poslije toga izašla su još dva singla „Odlazim“ i „Pozornica snova“.  Godine 2010. izbacujem singl „Paralelni svijet“ za koji je takođe snimljen video spot. Nastup na „Demofestu“ 2018. godine je bitna stavka u sveobuhvatnom radu, sa tadašnjim bendom „5rolej“. Nakon dužeg vremena, iako sam pisao muziku, pjesme, za bendove u kojima sam bio, odlučio sam se za samostalan projekat. Nadam se da će vam se svidjeti – kaže Marko Kelečević.

Prihvati notifikacije