Hronika

ZAPLIJENILI REKORDNE KOLIČINE DROGE Dileri sedmično prodavali do 4 kilograma marihaune

Osam dilera uhapšenih u policijskoj akciji „Vidikovac“ sedmično je u Banjaluci prodavali između tri i četiri kilograma marihuane, a prilikom hapšenja oduzeto je 35 kilograma marihuane, otkriva Srpskainfo.

ZAPLIJENILI REKORDNE KOLIČINE DROGE Dileri sedmično prodavali do 4 kilograma marihaune
FOTO: MUP RS

Po količini oduzete droge akcija „Vidikovac“ predstavlja jednu od najvećih akcija koju su izveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka u zadnjih nekoliko godina.

Vrijednost oduzete droge na crnom tržištu se procjenjuje na nekoliko stotina hiljada maraka.

Prema saznanjima Srpskainfo, u ovoj akciji uhapšeni su Marko Kostić, Filip Milojević, Stanislav Podešva, Anastasija Borić, Sofija Mirković, Srđan Kostić, Luka Maunaga i Marko Strika.

Izvor uključen u ovu istragu pojasnio nam je da je riječ o dobro uigranoj kriminalnoj grupi koja se duži period bavila prodajom narkotika na širem području Banjaluke.

Kao glavni u ovoj grupi isticao se Marko Kostić. Dosadašnja istraga je pokazala da su osumnjičeni od njima poznatih osoba nabavljali drogu, koji su zatim prepakivali i prodavali zavisnicima na području Banjaluke – istakao je izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, sumnja se da su uhapšeni drogu nabavljali iz Hercegovine.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

– Akcija je duže vremena trajala i policija je pratila osumnjičene. Prilikom hapšenja manje količine droge su nađene sakrivene u njihovim kućama. Kada je riječ o većim količinama droge, nju su krili u šumama u blizini njihovih kuća. Sva ta droga je pronađena i zaplijenjena zahvaljujući policijskoj opservaciji – istakao je naš izvor.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da su akciji izveli pripadnici ove Uprave zajedno sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.

Oni su završili iza rešetaka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo “Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”.

– U sklopu akciji „Vidikovac“ obavljeni su pretresi na 9 lokacija i tom prilikom oduzeto je 35 kilograma marihuane i 1,27 kilograma kokaina – potvrdila je Mučibabićeva.

Ona je dodala da su, osim droge, oduzete i dvije mrvilice za drogu, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.