Politika

Započeli trodnevnu posjetu: Članovi NATO komiteta za bezbjednost održali sastanak sa Predsjedništvom BiH

Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO (PSNATO) sastali su se sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem te izaslanicima druga dva člana Željka Komšića i Milorada Dodika.

Započeli trodnevnu posjetu: Članovi NATO komiteta za bezbjednost održali sastanak sa Predsjedništvom BiH
FOTO: MAURIZIO GAMBARINI/EPA

Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO (PSNATO) juče su u Sarajevu započeli trodnevnu zvaničnu posjetu institucijama Bosne i Hercegovine, tokom koje će, osim sa najvišim zvaničnicima BiH, razgovarati i sa predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija koje djeluju u BiH.

Članovi Komiteta za ekonomiju i bezbjednost PSNATO sastali su se danas sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, savjetnikom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića – Slavenom Kovačevićem i savjetnikom člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika – Draganom Vukovićem.

Pročitajte još

Gosti iz PSNATO tokom boravka u BiH, pored sastanka u Predsjedništvu BiH, razgovaraće i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova BiH, Ministarstva spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Spoljnotrgovinske komore BiH.

Predviđeni su i sastanci sa predstavnicima NATO Štaba u Sarajevu, Komande EUFOR za BiH, Evropske unije, kao i sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice i predstavnicima Transparensi Internešinala u Bosni i Hercegovini. Predviđeno je da članovi Komiteta za ekonomiju i bezbjednost PSNATO posjete Opštinu Kreševo, Franjevački samostan i muzej u Kreševu, piše Kliks

Prihvati notifikacije