Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZARAŽENA OTIŠLA NA SKIJANJE Kazna od 10.000 evra za ljekarku zbog širenja korona virusa

Svijet
Autor:

Foto: LUCA ZENNARO/EPA

Tužilaštvo Sjeverne Makedonije traži da se ljekarka Nina Caca Biljanovski kazni sa 10.000 evra jer je, kako navodi, njen odlazak na skijanje u Italiju uzrok izbijanja pandemije korona virusa u Klinici za dermatologiiju u Skoplju, gdje je bila direktor.

Biljanovski je bila jedan od prvih pacijenata zaraženih korona virusom u Sjevernoj Makedoniji, a zarazila je i druge kolege.

Kako navodi makedonska Republika, Biljanovski, koju opisuje kao “politički postavljenu ljekarku”, nije poštovala propise vlade o izbjegavanju nepotrebnih putovanja i odlasku u samoizolaciju nakon putovanja.

Ona je otišla na skijanje na sjever Italije u vrijeme kada je epidemija tek dostizala vrhunac i onda je danima išla na posao. Takođe, dodaje Republika, ona je prisustvovala simpozijumu u jednom restoranu u Skoplju, na kojem je učestvovalo još stotine stručnjaka, od kojih su mnogi bili starije životne dobi.

Biljanovski je bila primorana da podnese ostavku nakon što se otkrilo da nije poštovala preporuku o samoizolaciji po povratku iz Italije i da je išla na posao.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO