Politika

Zastava od 70 metara: Defile Ujedinjene Srpske povodom Dana srpskog jedinstva (FOTO)

Zastavom dužine 70 metara Ujedinjena Srpska je danas u Banjaluci obilježila Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Zastava od 70 metara: Defile Ujedinjene Srpske povodom Dana srpskog jedinstva (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kao što je ranije najavljeno iz US, Dan srpskog jedinstva obilježen je svečanim defileom koji je krenuo ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, nakon čega su učesnici prošli kraj Palate predsjednika RS, dalje kroz Gospodsku ulicu pa sve do Trga Krajine.

Svečani defile predvodi rukovodstvo Ujedinjene Srpske, a pridružili su im se i brojni građani i simpatizeri.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske i predsjednik banjalučkog odbora ove stranke Siniša Vidović rekao je da predstavnici Ujedinjene Srpske danas sa ponosom mogu da izađu pred građane i da nose najveću zastavu Republike Srpske ikada razvijenu dugu više od 70 metara.

– Ova zastava je razvijena u čast Republike Srpske i ljubavi prema zajedništvu i jedinstvu svih naših ljudi – istakao je Vidović.

On je rekao da je Ujedinjena Srpska u 15 gradova Republike Srpske danas organizovala slične događaje, te da je građanima podijeljeno više od 6.000 zastava Republike Srpske.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da je Ujedinjena Srpska danas dijelila građanima zastave Republike Srpske i Srbije.

– Ove zastave nisu imale bilo kakva stranačka obilježja, to su naše zastave kojima se ponosimo jer danas je Dan srpskog jedinstva i ne treba da se dijelimo, već svi građani treba da budu zajedno pod istim barjakom srpske trobojke pod kojom smo se vijekovima borili i izborili svoju slobodu – poručio je Petković.

Pored zastave dužine 70 metara učesnici defilea nosili su i male zastave Republike Srpske i Srbije, koje su ranije dijelili i građanima.

Iste događaje Ujedinjena Srpska danas organizuje u većini gradova i opština u Republici Srpskoj.

Prihvati notifikacije