Politika

ZAŠTITA INTERESA SRPSKE Šarović od SNSD traži da ne vodi kampanju potpisujući stranačke peticije

Kada je u pitanju Republika Srpska spremni smo da sarađujemo sa svima, ali od SNSD tražimo da preko ovog pitanja ne vodi svoju stranačku kampanju, potpisujući peticije pod zastavom SNSD, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

ZAŠTITA INTERESA SRPSKE Šarović od SNSD traži da ne vodi kampanju potpisujući stranačke peticije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To nije u redu ako želimo da ovo bude zajednički projekat – istakao je Šarović.

Šarović je poručio i članstvu SDS da bi bilo nedopustivo da Srpska demokratska stranka nije pristala na razgovor sa vladajućim partijama po pitanju nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH od strane Visokog predstavnika.

Pročitajte još

– Mi smo čak i bili kreatori ideje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Na našu inicijativu je odlučeno da se mijenja Krivični zakon Republike Srpske u odredbama da se kažnjavaju povrede ugleda Republike Srpske. Sankcionisaćemo sve one koji udaraju na integritet Republike Srpske, omalovažavajući je i ponižavajući je. To će biti mudar odgovor, u skladu sa zakonom pa će možda neki drugi koji danas likuju nad ovom situacijom pred kojom se našla Republika Srpska da shvate da ovo nije put ka boljitku BiH– kazao je predsjednik SDS.

On ističe da se cijeli ovaj proces neće zaustaviti na ove dvije mjere, jer je očigledno da će politička kriza da potraje, a na nama je, kaže on, da budemo pametni i da vučemo poteze koji će zaštiti naše interese.

– Te odluke ne može da donese samo SDS ili PDP ili DNS već svi zajedno treba da učestujemo u procesu zaštite interesa Republike Srpske. SDS je kao stranka pretrpio mnogo sankcija od strane Visokog predstavnika. Naši stavovi za razliku od nekih drugih partija nisu se mijenjali u poslednjih 20 godina. Ti drugi su sada izrazili spramnost da se po ovom pitanju okupimo. Ukoliko iznevjere datu riječ to će se brzo pokazati. Kad se steknu uslovi za rad Parlamenta BiH, razgovaraćemo sa političkim strankama iz FBiH i tu će biti značajan jednoobrazan stav političkih stranaka iz Republike Srpske – zaključio je Šarović.

Prihvati notifikacije