Hronika

"Zašto ste ubili moju kćerku" Otac ubijene Eme Kobiljski se obratio majci dječaka ubice iz "Ribnikara", ona ZAĆUTALA

Roditelji djece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" danas su postavljali pitanja Miljani Kecmanović, majci dječaka ubice na suđenju.

"Zašto ste ubili moju kćerku" Otac ubijene Eme Kobiljski se obratio majci dječaka ubice iz "Ribnikara", ona ZAĆUTALA
FOTO: MILAN ILIĆ/SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Kako Blic saznaje, oni su danas završili ispitivanje Miljane Kecmanović, a među najpotresnijim pitanjima bilo je od Dragana Kobiljskog, oca ubijene devojčice Eme.

Kako je izvor ispričao, Dragan Kobiljski se obratio Miljani Kecmanović riječima: “Zašto ste ubili moju kćerku?”, “Poslije svega ti mrziš mene”.

Ona je ćutala.

Miljana Kecmanović je na prošlom suđenju započela iznošenje odbrane, a na samom početku je negirala krivicu za djela koja joj se stavljaju na teret.

Osumnjičeni Ratko Ivanović vlasnik streljane gdje je dječak ubica učio da puca izjavio je da se ne osjeća dobro, pa je iznošenje njegove odbrane pomjereno za 21. jun.

Ona je navela da neće odgovarati na pitanja punomoćnika, te da će svoje odgovore davati samo na pitanja oštećenih. Pitanja su do sada postavljali Tužilaštvo i odbrana okrivljene.

Kako je navelo tužilaštvo, majka dječaka ubice je optužena za krivična djela – nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Za Miljanu Kecmanović tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 mjeseci.

Pročitajte još

Kako je Blic pisao, DNK trag Miljane Kecmanović (46), majke dječaka ubice pronađen na čauri koja je nađena kod vrata u učionici-kabinetu istorije .

“Pustite mašti na volju”

Miljana Kecmanović je na prošlom ročištu šokirala sve u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici.

– Pustite mašti na volju – arogantno je Miljana Kecmanović dala odgovor na konkretno pitanje, ne želeći time da otkrije na koji način je jak biološki materijal ostavila na čauri, pa tako ni da li su tačne spekulacije koje su se provlačile kroz javnost, da je lično punila oružje.

Inače, majka dječaka ubice je po profesiji stručnjak za DNK i vještačila je i davala stručno mišljenje u brojnim sudskim predmetima

“Suđenje je mučno”

Anđelko Aćimović bio je jedan od roditelja, koji ja na iznošenju odbrane majke dječaka ubice, Miljane Kecmanović, izašao iz Višeg javnog suda u Beogradu. Govoreći u “Jutro na Blic”, Anđelko je opisao šta se dešavalo iza zatvorenih vrata sudnice.

– Suđenje je počelo mučno, ja sam ga zbog toga i napustio, jer je taktika advokata i cijele ekipe da se brane na taj način što će izazivati sažaljenje javnosti i pokušati da tako utiču na sudiju da su oni dobra porodica, što mi apsolutno znamo da nije tačno od početka suđenja. Sada su samo pokazali svoje veliko licemjerje i jednu nepotrebnu i nakaradnu sliku o sebi – rekao je Anđelko Aćimović i dodaje:

– Nikada nisu osjetili iskreno žaljenje za sve što su uradili u vaspitanju tog djeteta i za posljedice koje su proistekle. Sada su sve priče usmjerene na njihovu ličnu zaštitu, što još više pojačava našu bol – rekao je Aćimović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu