Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZASTRAŠUJUĆE “Bijeli kombiji” u kojima SILUJU I UBIJAJU žene izazvali strah

Svijet
Autor:

Foto: Facebook

Neprovjerene glasine na Fejsbuku dovele su do zastrašujućih priča o bijelim kombijima u američkom gradu Baltimoru u kojima otmičari siluju i ubijaju žene, a zatim prodaju njihove organe.

Mada nema dokaza koji ukazuju da se to događa, serija postova na Fejsbuku dovela je do istupa gradonačelnika Baltimora, koji je podlegao glasinama.

– Ne parkirajte kola blizu bijelog kombija. Važno je da imate mobilni telefon za slučaj da vas neko pokuša oteti – poručio je u televizijskom razgovoru gradonačelnik Bernard Džek Jang.

Gradonačelnik priznaje da mu baltimorska policija nije rekla ništa o tim slučajevima, ali da je vidio informacije o tome na Fejsbuku.

Istovremeno, baltimorska policija navodi da su svjesni postova na društvenim mrežama, ali da nisu primili nikakve prijave o stvarnim incidentima.

Glasine o otmicama i silovanjima žena u bijelim kombijima u Baltimoru podijeljene su posljednjih sedmica i na nivou SAD na stotine hiljada puta na Fejsbuku i vidjeli su ih milioni korisnika.

Već su se javile i osobe koje imaju bijele kombije, žaleći se da su izložene matretiranju.

Za to vrijeme, kako prenosi Si-En-En, organizacije koje se bave trgovinom ljudima upozoravaju da će priča o bijelim kombijima odvući pažnju sa većeg problema.

Moramo se pobrinuti da u javnost izlaze tačne informacije, posebno zato što je Baltimor centar trgovine ljudima u SAD, navode iz tih organizacija.

U američkoj saveznoj državi Džordžiji policija je istraživala izvještaje o “sumnjivom bijelom kombiju” i zatražila od građana da umjesto što pišu na Fejsbuku nazovu policijsku stanicu.

Fenomen “bijelih kombija” već godinama postoji na Fejsbuku, ali i oni koji šire te glasine ne mogu, uglavnom, da ih potkrijepe.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO