Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZASTRAŠUJUĆI PODACI” Brnabićeva najavila oštrije mjere u borbi sa korona virusom

Politika
Autor:

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su novi podaci o zaraženima i preminulima od korona virusa u Srbiji zastrašujući i dodala da će, ako se nastavi nagli skok broja oboljelih, država uvesti najrigoroznije mjere.

Brnabić je kazala da je od početka epidemije u Srbiji prvi put zabilježeno 40 odsto pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih i dodala da su ti rezultati, koliko god bili očekivani, ipak neprijatno iznenađenje.

– Predsjednik Aleksandar Vučić je juče rekao da se, po modelu koji on prati u poređenju sa drugim zemljama, očekuje sve više preminulih jer ima pacijenata koji su već duže vrijeme na repsiratorima, ali nismo očekivali ovoliki skok zaraženih – rekla je premijerka na aerodromu u Batajnici gdje je danas sletio avion sa ruskom pomoći.

Brnabić je primjetila da ima mnogo onih koji ne poštuju sve mjere Vlade Srbije jer misle da su ”glupe, restriktivne ili da su u suprotnosti sa zakonomima i Ustavom”, iako, istakla je, ima zemalja koje su uvele još restriktivnije mjere.

Kako je rekla, mnoge zemlje su kasno uvele te mjere, ali Srbija te greške, naglasila je Brnabić, neće ponoviti.

– Mnogi ne poštuju mjere iz raznoraznih razloga, a uveče u 20 sati aplaudiraju ljekarima i medicinskim radnicima. Nemojte to da radite, ne budite licemjeri, jer će ljekari zbog vas i vaše šetnje i nediscipline umjesto smjene od 12 časova, imati smjene od 18 časova ili će se zaraziti i neće moća nikog da liječe – rekla je premijerka.

Naglasila je da se epidemija korona virusom može pobijediti samo uz gvozdenu disciplinu i da ne postoji zemlja i sistem koji može da uspije u tome ako svaki pojedinac u društvu nije dovoljno disciplinovan, odgovoran i solidaran.

– Ako ne možemo da poštujemo mjere i da sjedimo kod kuće, nećemo dobiti ovaj rat uz svu moguću pomoć koju dobijamo, a koju smo danas dobili i od Rusije – naglasila je Brnabić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO