Svijet

ZATEGNUTI ODNOSI Zaharova: Vašington sam da objasni šta se dešava

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Vašington dužan sam da objasni šta se dešava u rusko-američkim odnosima.

ZATEGNUTI ODNOSI Zaharova: Vašington sam da objasni šta se dešava
FOTO: RUPTLY/YOUTUBE/SCREENSHOT

Komentarišući izjavu američkog predsjednika Džoa Bajdena da će ruski predsjednik Vladimir Putin “platiti” za navodno miješanje u američke izbore, Zaharova je rekla da je Vašington apsolutno odbio da odgovori na direktno pitanje šta se tamo dogodilo, prenosi agencija RIA Novosti.

– Odgovora u principu nema. Šta se uopšte sa njima dešava je pitanje za njih – istakla je Zaharova za radio-stanicu Vijesti FM.

Mediji takođe prenose da je Bajden u intervjuu za ABC rekao da svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra „ubicom“, ali nije jasno da li je zaista tako mislio.

Pročitajte još

Portparolka Bijele kuće Džen Psaki odbila je da kaže da li su Bajdenove riječi o Putinu bile metafora.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov otputovaće u Moskvu 20. marta, na konsultacije u vezi sa budućim bilateralnim odnosima dvije zemlje, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

Ruska ambasada smatra da trenutna kriza u odnosima Rusije i SAD proizilazi iz nekonstruktivne politike Vašingtona i određenih nepromišljenih izjava američkih visokih zvaničnika, koje prijete potpunim prekidom bilateralnih veza dvije zemlje.

Prihvati notifikacije