Svijet

"Zatekli smo puno povrijeđenih i puno mrtvih" Vatrogasci u šoku nakon stravične nesreće kod Slavonskog Broda

Komandir JVP-a Slavonski Brod Ivan Vuleta i zamjenik komandira Mario Tonček komentarisali su stravičnu nesreću na auto-putu A3 kod Slavonskog Broda u kojoj je poginulo 10 osoba. Oni su prvi došli na mjesto nesreće.

"Zatekli smo puno povrijeđenih i puno mrtvih" Vatrogasci u šoku nakon stravične nesreće kod Slavonskog Broda
FOTO: AL JAZEERA BALKANS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Prva dojava je bila da gori autobus koji je sletio s auto-puta, međutim dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da se taj manji požar sam ugasio, no zatekli smo stravičnu scenu, puno povrijeđenih i puno mrtvih osoba. Naše ekipe koje su došle na teren odmah su zatražile pomoć iz JVP-a. S obzirom na udaljenost, ona je brzo i došla. Odmah se krenulo u izvlačenje putnika koji nisu samoinicijativno izašli, uz njihove krike i jauke, a potom se krenulo u spašavanje ukliještenih osoba koje su se nalazile u autobusu i ispod autobusa. Prizori definitivno nisu za svakoga, to su teške traume, kako za putnika tako i za osobe koje spašavaju. Ništa vas ne može pripremiti na takve prizore. Ovako veliku nesreću s ovoliko smrtno stradalih osoba i povrijeđenih ne pamtim – rekao je Tonček, piše Avaz.

Pročitajte još

Komandir JVP-a Slavonski Brod Ivan Vuleta kazao je da, nažalost, nakon ovakvih nesreća za vatrogasce ne postoji stručna psihološka pomoć.

– Bilo bi dobro da postoji neka služba koja bi promptno reagirala sama poslije ovakvih događaja, koja bi došla, obavila sve što treba sa svim hitnim službama. To je stresna situacija i dobro bi došla takva pomoć – kazao je Vuleta.

I sam će, rekao je, razgovarati sa svih 12 vatrogasaca i pitati ih kako se osjećaju nakon jučerašnje intervencije.

– U našoj službi poslije ovakvih intervencija radimo analizu, posebnu pažnju ćemo skrenuti na strašan događaj i stres koji su doživjeli, obaviti s njima razgovore i, ako bude potrebe, zatražiti pomoć. S obzirom na iskustvo koje imam ovdje, mislim da neće biti potrebna – rekao je Vuleta.

Prihvati notifikacije