Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZATRAŽEN PRITVOR Profesor uzimao od 100 do 200 KM od roditelja da bi im djeca imala PROLAZNU ocjenu

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Postupajući tužilac Dražen Miličević predložio je Opštinskom sudu Kalesija određivanje jednomjesečnog pritvora za Seida Kuralića (60), profesora mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita ili drugih oblika koristi.

Sumnja se da je Kuralić, radeći kao profesor u pomenutoj školi, od 2010. do juna 2017. godine u šest situacija od roditelja učenika kojima predaje grupu mašinskih predmeta, tražio i primao iznose od 100 do 200 KM kako bi učenicima osigurao pozitivnu zaključnu ocjenu na kraju školske godine.

Po nalogu Tužilaštva, pripadnici Federalne uprave policije su juče uhapsili osumnjičenog, a nakon kriminalističke obrade predat je u nadležnost Tužilaštva gdje je ispitan.

-Istraga u ovom predmetu se nastavlja i pozivamo sve roditelje učenika ili osobe koje imaju saznanja da je u još nekim situacijama osumnjičeni tražio ili primao novac za prolazne ocjene učenicima, da isto prijave i daju iskaz postupajućem tužiocu – rekli su u tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO