Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zatraženo produženje pritvora FATALNOJ SUNITI, odbrana tvrdi da NE MOŽE POBJEĆI

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je održano ročište za produženje pritvora Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela “Villa Ivanković”.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca zbog, kako smo pisali, postojanja mogućnosti bijega optužene Hindić.

Pružili su, takođe, dokaz o tome da su date naredbe za provođenje brojnih vještačenja, balističkog, medicinskog, hemijskog i drugih, ali da Tužilaštvo do danas nije dobilo nijedan nalaz.

Foto: Sunita Bošnjaković/Facebook/Screenshot

Advokat osumnjičene Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora zato što, kako je navela, nije ispunjen osnovni uslov za produženje pritvora, to jest da je, kako je navela, osumnjičena počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Iznijela je i da nije ispunjen ni posebni pritvorski razlog da bi osumnjičena bježala s obzirom na to da je državljanka BiH, da nema drugo državljanstvo niti ima bilo gdje nekretnina, pogotovo uz činjenicu da trenutno ima lom obje noge.

Stoga je predložila izricanje blažih mjera za osiguranje prisustva osumnjičene i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Krivično vijeće Kantonalnog suda odluku donijeće najkasnije do 4. novembra, kada osumnjičenoj ističe pritvor prema prvom rješenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO