Svijet

ZAVARAVALI POTROŠAČE, PA STIGLA KAZNA Kompanija prodavala karte, a avioni bili PRIZEMLJENI

Tržišna inspekcija kaznila je avio kompaniju “Adria Ervejz” zbog zavaravanja potrošača u prodaji avionskih karata za letove.

ZAVARAVALI POTROŠAČE, PA STIGLA KAZNA Kompanija prodavala karte, a avioni bili PRIZEMLJENI
Foto: Pixabay/Promo

Tržišna inspekcija utvrdila je nepoštenu poslovnu praksu prodaje avionskih karata, jer je kompanija prodala avionske karte potrošačima u četvrtak 24. i 25. septembra za letove u četvrtak i petak, 26. i 27. istog mjeseca, iako je situacija bila neizvjesna, a avioni Adria već su bili prizemljeni u vrijeme prodaje karata, prenosi portal SEEbiz.

Uprava Adria Ervejza, s obzirom na to da je imala sve informacije o finansijskom poslovanju firme i stvarnoj dostupnosti aviona koji su pogodni za letove za koje su prodavali avionske karte, trebalo je da bude svjesna da kompanija zapravo neće moći da realizuje letove, što bi moglo zavesti potrošače koji su dobrovoljno odlučili o letu i povjerili prevozniku da kupi karte – napisala je glavna tržišna inspektorka Andrejka Grlić.

Tržišni inspektorat vrši nadzor i u pogledu nekih drugih pitanja u vezi s “Adrija Ervejzom” te će o nalazima obavijestiti javnost čim se dovrše inspekcijski postupci. Inspekcija savjetuje putnicima da prate kretanja i odlučuju o onim avio kompanijama koje imaju zagarantovane letove prilikom kupovine karata.