Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Završena likovna kolonija “Kotor Varoš 2019”

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Likovna kolonija “Kotor Varoš 2019”, na kojoj su učestvovali lokalni i umjetnici iz Banjaluke, Teslića i Prijedora, završena je danas predstavljanjem njihovih radova na gradskom trgu.

Kolonija je imala za cilj da javnosti predstavi rad likovnih stvaralaca i podigne svijest o likovnoj umjetnosti u Kotor Varošu i okolini.

Domaćin ove manifestacije, diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić rekao je da je kolonija postala jedan od zaštitnih simbola Kotor Varoša.

– Zadovoljni smo zbog činjenice da smo ugostili vrhunske slikare, koji su stvarali djela u prirodi i obogatili fundus Galerije u Kotor Varošu – dodao je Čupić.

Umjetnici su u toku trodnevne likovne kolonije imali zadatak da naslikaju po jedno platno.

– Nastale slike biće izložene u galerijskom prostoru kotorvaroške kino-sale od 16. do 18. avgusta. Izložba će biti prodajnog karaktera, a prihod će biti iskorišten za dalji razvoj umjetnosti na području opštine – dodao je Čupić.

Učesnici likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” bili su Branko Rusmir, Eleonora Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić i Sanela Popović iz Kotor Varoša, Dajana Malešević iz Teslića, Petar Đaković, Ružica Panić i Davor Grabovac iz Banjaluke i LJubiša Pušac iz Prijedora.

Organizatori Likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” su opština i Centar za kulturu, sport i informisanje.Zva

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO