Banjaluka

ZAVRŠENA SANACIJA SAOBRAĆAJNICE NA PETRIĆEVCU Ljevčanska ulica dobila novi sloj asfalta

Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ovih dana je uspješno okončana sanacija Ljevčanske ulice na Petrićevcu, koja je, zbog preusmjeravanja saobraćaja tokom izvođenja radova na izgradnji puta u pravcu Motika, pretrpjela značajhna oštećenja.

ZAVRŠENA SANACIJA SAOBRAĆAJNICE NA PETRIĆEVCU Ljevčanska ulica dobila novi sloj  asfalta
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

-Nakon završetka radova na izgradnji Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića izvršena je sanacija Ljevčanske ulice, koja je za vrijeme izvođenja radova služila kao obilaznica,  te je usljed velikog saobraćajnog opterećenja u značajnoj mjeri oštećena kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Izvršena je zamjena slabonosivog tla i ugradnja tampona, nakon čega je urađeno asfaltiranje saobraćajnice u punom putnom profilu, u ukupnoj dužini oko 600 metara. Radovi su izvedeni u okviru redovnog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica, a vrijednost investicije iznosi oko 100.000 KM.

-Poslije sanacije Ljevčanske ulice, u ovom dijelu Petrićevca, ostalo nam je da saniramo Banijsku ulicu i to poslije izgradnje kanalizacije, kako smo to ranije dogovorili sa mještanima – kažu u resornom odjeljenju.

U izgradnju Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića uloženo je više od dva miliona KM, a dotrajalu saobraćajnicu zamijenio je savremen put širine od šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom, kao i javnom rasvjetom.