Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Završena škola plivanja uz podršku opštine Lopare

Regioni
Autor:

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Na novosagrađenim bazenima u Loparama danas je završena škola plivanja „Delfin“ za 50 polaznika djece uzrasta šest do 14 godina.

Obuku su realizovali instruktori plivanja Pero Stević, Dražen Gajić i Teodor Bojić uz podršku opštine Lopare.

Instruktor plivanja Pero Stević rekao je novinarima da je obuka trajala mjesec dana te da su na obuci bili i djeca iz dijaspore.

– Polaznici su naučili da plivaju, a najbitnije je da su se oslobodili straha od vode i da su prihvatili da im je voda prijatno okruženje – rekao je Stević.

On je napomenuo da većina djece osnovnog uzrasta nema iskustva kada je riječ o plivanju te da je potrebno da se već u školskim okvirima edukuju o plivanju.

Stević je dodijelio načelniku opštine Lopare Radi Saviću zahvalnicu za podršku školi plivanja „Delfin“.

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Savić je istakao da je opština Lopare pored podrške školi plivanja obezbjedila  za svih 903 osnovca i srednjoškolca sa područja ove majevičke opštine besplatne sezonske karte u cilju promocije zdravog stila života.

– Ovi mladi instruktori su na zadovoljstvo svih naučili mališane plivanju – dodao je Savić.

On je najavio da će opština Lopare i sljedeće godine dodjeliti svim osnovcima i srednjoškolcima besplatne propusnice ali i svima njima obezbjediti i besplatnu školu plivanja.

– Veoma važno je da osnovci i srednjoškolci savladaju obuku plivanja, posebno jer odlaze na ekskurzije na more – ukazao je Savić.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO