Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

ZAVRŠNO VEČE DEMOFESTA Nele napravio žurku za pamćenje

Kultura
Autor:

Foto: S Pašalić

Nele Karajlić i njegov prateći bend „Osiromašeni uranijum“ spektakularnim koncertom napravili su možda i najbolju žurku na revijalnom dijelu ovogodišnjeg Demofesta.

Prvo su prošlogodišnji pobjednici „Slonz“ napravili odličnu uvetiru vrlo posvećenom svirkom od nekih pola sata na kojoj su predstavili svoj debitantski album, nakon čega su proglašeni pobjednici i podijeljene nagrade, a kada je Nele izašao na scenu oko osam do devet hiljada ljudi na Kastelu počeli su zajedno sa njim da stvaraju jednu od onih antologijskih svirki „Demofesta“.

Fantastična svirka i više nego raspoložena publika bili su jači od kiše koja se prijetila tokom cijelog koncerta, a u nekih desetak minuta, kada je počela padati, čak je atmosferu podigla za stepen više, kao u „mokrom“ izvođenju čuvene balade „Fikreta“(Poslednje oaze).

Vidno raspoloženi Nele u vrlo zanimljivom scenskom izdanju (bijelo odijelo i ultra šarena košulja) potrudio se maksimalno da povratak na scenu prođe u sjajnom izdanju, dok je publici bilo potrebno nekih pet sekundi da čuje taktove pjesme „Šeki is Road Again“  i „Nedjelja kad je otišao Hase“, da pretvori prostor Kastela u uzavreli kotao podignutih ruku i horskog pjevanja.

Foto S. Pašalić

Šetajući se kroz repertoar „Pušenja“ energičnim tumačenjem legendarnih klasika „Zenica Bluz“, „Balada o Pišonji i Žugi“, „Neću da budem švabo“ , „Ibro Dirka“, „Hadžija ili Bos“ “ili pjesama „No Smocking Orchestra poput  „Ja nisam odavle“, „Gile Šampion“ i „Tri ratna havera“, Nele je pokazao da regionalna rok scena bez njega jednostavno nije ista stvar.

Treba reći da su i legende srpskog panka „Goblini“ bez većih problema iskoristili dobro raspoloženje kod publike da nastave u istom smjeru kroz furiozno izvođenje svojih klasika poput „Cipijonke“, „U magnovenje“, “Roba s greškom“ i drugih, a prostor Kastela nastavio je grmiti u ritmu dobrog rokenrol zvuka do ranih jutarnjih sati.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO