Svijet

ZBOG KORONE JOJ SE BORILI ZA ŽIVOT 141 DAN "Željela sam da umrem, htjela sam da vrišim ali nisam mogla"

Žena, koja je provela 141 dan u bolnici boreći se protiv korona virusa i upale pluća, konačno je uspjela da se vrati kući.

ZBOG KORONE JOJ SE BORILI ZA ŽIVOT 141 DAN "Željela sam da umrem, htjela sam da vrišim ali nisam mogla"
FOTO: FATIMA BRIDLE, DAILYMAIL.CO.UK/PRIVATNA ARHIVA

Fatima Bridle (35) zarazila se korona virusom nakon povratka u Veliku Britaniju sa višemjesečnog putovanja u Maroko, piše Miror, a prenosi Blic.

Gospođa Bridle, bivši laboratorijski tehničar, provela je skoro pet mjeseci, u Velikoj Britaniji u bolnici boreći se protiv virusa. U komi je bila 40 dana i morali su da je stave na respirator, usljed otkazivanja rada pluća. Na respiratoru je provela 105 dana.

Bol koju je pretrpila na respiratoru, opisala je kao “užasnu”.

– U jednom trenutku sam poželela da umeram. Bilo je tako zastrašujuće, željela sam da vrištim, ali nisam mogla – rekla je Fatima.

Tokom Fatiminog liječenje, jedno plućno krilo joj je otkazalo. Prema rezultatima koje je dobila od doktora, to plućno krilo više nikada neće moći da radi istim intezitetom – trajno je onesposobljeno.

Kako kažu, u bolnici su i ljekari ostali u čudu kada se Fatima oporavila. Bila je u veoma teškom stanju, pet mjeseci tim ljekara borio se za njen život.

Doktor koji je pratio njeno stanje, kada je izašla iz bolnice, rekao je samo: “Ovo je medicinsko čudo!”, piše Miror.