Sport

ZBOG NARUŠENOG ZDRAVLJA Umičević najavio povlačenje sa mjesta predsjednika Rukometnog saveza RS

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević je nakon oporavka posjetio prostorije entitetske federacije.

ZBOG NARUŠENOG ZDRAVLJA Umičević najavio povlačenje sa mjesta predsjednika Rukometnog saveza RS
FOTO: RUKOMETNI SAVEZ RS

Umičević je prebolio korona virus, a nakon fabrike Bema odmah se uputio i u Rukometni savez Srpske. Zbog narušenog zdravlja prvi čovjek rukometnog saveza je najavio da će se povući sa ove funkcije.

Pročitajte još

– Želio bih da se zahvalim svima koji su mi davali podršku tokom liječenja koja mi je godila i puno značila. Želim da naglasim da me je gospodin Vojislav Rađa na pravi način zamjenjivao u radu Upravnog odbora RS BiH i kao patriota i kao stručno lice. S obzirom da početkom naredne 2021. godine dužnost predsjednika RS BiH pripada RS Republike Srpske, zbog narušenog zdravlja prinuđen sam da tu poziciju prepustim drugom članu iz Republike Srpske, a i ne mogu više da slušam šuplje priče pojedinaca. Kandidati da me zamijene su: Vojislav Rađa (Doboj), Vladan Šegrt (Trebinje) i Aleksandar Miljuš (Prijedor). Tražiću i na našoj Skupštini da neko drugi dođe i na funkciju predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske. Ne bih želio da se vratimo unazad kada sam zajedno sa svojim saradnicma preuzeo RS Republike Srpske kojeg smo sada podigli na najveći mogući nivo – istakao je Umičević

Njega je posebno obradovala činjenica da je savez u njegovom odsustvo dobro funkcionisao te da su lige nastavljene.

– Prezadovoljan sam radom mojih saradnika Dane Vučković i Nataše Dražić. Obavili smo sastanak na kojem smo odlučili da uputimo dopis Rukometnom savezu Srbije i RS Vojvodine po pitanju organizacije Svesrpskog kupa. U prethodna četiri odigrana turnira, Rukometni savez Republike Srpske je u tri navrata bio domaćin, i sada je red da oni budu organizatori. Posljednji je održan u decembru 2019. godine u Palama i želim da naglasim da je organizovan na najvišem mogućem nivou, a zahvaljujući i gospodinu Staši Košarcu kao i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, dok je i kvalitet utakmica bio na zavidnom nivou. Ukoliko naši prijatelji iz RS Srbije i Vojvodine ne budu bili u mogućnosti da ove godine budu organizatori, onda će u tom slučaju Rukometni savez Republike Srpske ponovo biti domaćin, jer ne smijemo dozvoliti da se prekine ova značajna manifestacija za srpski – istakao je Umičević.

FOTO DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik saveza je istakao da se razgovaralo i o organizaciji Sabora omladinskog rukometa

– Na premijeri u januaru 2020. godine okupili smo preko 600 djevojčica i dječaka u Sportskoj dvorani „Borik“ kao i dvorani „Centar“. Pratićemo epidemiološku situaciju i do polovine decembra tekuće godine donijećemo konačnu odluku da li ćemo Sabor organizovati u januaru naredne 2021. godine ili ćemo ga prolongirati za ljetni period, jer nama je zdravlje svakog djeteta najvažnije – dodao je predsjednik saveza koji je pohvalio i rad Komesara kao i rezultate klubova

– Ponosan sam na sve to, ali i na činjenicu da drugu godinu zaredom naši klubovi ne plaćaju kotizaciju za takmičenje i po tome smo jedini Savez u regionu. Osim toga sam ponosan da smo zajedno uz veliku podršku Vlade Republike Srpske i razumijevanju ministrice Sonje Davidović spasili tri naša kluba od odustajanja iz Premijer lige BiH:  Leotar, Derventa i Slavija. Trenutno me brine situacija po pitanju  Lokomotive iz Brčkog kojoj ćemo u granicama svojih mogućnost vrlo rado pomoći, a očekujem da će ih podržati i Vlada Republike Srpske kojoj smo uputili dopis za pomoć, jer mi i Brčko gledamo kao dio Republike Srpske. Naravno ako se ustanove i krivci za teško stanje u Lokomotivi onda isti treba i da odgovaraju – rekao je on.

U pripremi je i monografija za 30 godina saveza koju će raditi portparol Slobodan Babić i poznati banjalučki – novinar i publicista Željko Tica.