Svijet

ZBOG NJENE BAHATOSTI POSTAO SLAVAN Ona odbila da nosi masku, on da je usluži, a sada ga TUŽI (VIDEO)

Nakon što su ljudi na Internetu skupili više od 100 hiljada dolara napojnice za Lenina Gutjereza, baristu koji je odbio da poslužiti djevojku koja nije nosila zaštitnu masku, “buntovnica” se sad javila i zahtjeva od njega da sa njom podijeli pola iznosa od cjelokupne sume.

ZBOG NJENE BAHATOSTI POSTAO SLAVAN Ona odbila da nosi masku, on da je usluži, a sada ga TUŽI (VIDEO)
FOTO: WILL COLLETTE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Amber Žils je postala popularna na društvenim mrežama kada je prošlog mjeseca na Fejsbuku objavila fotografiju konobara iz kafeterije i napisala da ju je odbio poslužiti nakon što mu je rekla da njoj ne treba maska. Slika se brzo proširila društvenim mrežama i, na njenu nesreću, svi su stali uz Lenina, nakon čega su pokrenuli akciju u kojoj je do sada skupljeno više od 105 hiljada dolara.

Da li zbog polepe ili povrijeđenog ega, tek ona je sada je najavila tužbu i rekla kako želi polovinu prikupljenog novca, prenosi Blic.

Kako je izjavila za Fox4 Njuz, preduzeće pravne mjere kako bi dobila pola novca koji je skupljen za konobara jer navodno, njeno zdravstveno stanje ne dozvoljava da nosi masku.

Žilsova tvrdi da masku ne može nositi zbog akni i astme, a novinarima je pokazala nalaz od kiropraktičara, napisan rukom, u kojemu se navodi da ona ima probleme sa disanjem “koji joj onemogućuju nošenje maske ili bilo koje vrste pokrivalice za lice”.

Novinari su kontaktirali kiropraktičara, ali on nije želio da razgovara o tome. Kako se navodi, ona je takođe angažovala i advokate.