Hronika

ZBOG NJIHOVOG PROPUSTA DVIJE OSOBE POGINULE Suspendovani policajci zbog stravične saobraćajke

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut suspendovao je dvojicu policajaca do okončanja postupka u kojem se sumnjiče da nisu djelovali adekvatno neposredno prije nesreće koja se dogodila na auto-putu A-1 Zenica – Kakanj kada su poginule dvije osobe.

ZBOG NJIHOVOG PROPUSTA DVIJE OSOBE POGINULE Suspendovani policajci zbog stravične saobraćajke
FOTO: D.S./KLIX/RAS SRBIJA

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić za Klix je izjavila da je u toku unutrašnja kontrola i istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti i propusti koje su učinili policijski službenici te kobne noći prilikom kontrole vozila koje se pogrešno uključilo na auto-put A-1 u Kaknju i skrivilo nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Naime, policajci su navodno te noći kontrolisali vozilo i pored toga što su vidjeli da je vozač u pijanom stanju, pustili su ga da nastavi vožnju, a čak su mu prema nekim saznanjima pomogli i da preuzme karticu s naplatne kućice.

Nesreća se dogodila 31. avgusta u mjestu Tičići kod Kaknja, istragom je utvrđeno da se “škoda” kretala u suprtnom pravcu auto-putem od Kaknja prema Zenici.

(Klix)