Gradovi

Zbog pogoršane situacije najavljeno POJAČANJE MJERA ZAŠTITE od virusa korona u Bratuncu

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu odlučio je na današnjoj sjednici da, u skladu sa najnovijim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 16. novembra produži mjere s ciljem zaštite lokalnog stanovništva od virusa korona.

Zbog pogoršane situacije najavljeno POJAČANJE MJERA ZAŠTITE od virusa korona u Bratuncu
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Štab je upoznat da je u Bratuncu trenutno osam osoba pozitivno na virus korona, od kojih je jedna na bolničkom liječenju, a u kućnoj izolaciji sedam osoba.

Opštinski štab je, imajući u vidu da je u Srpskoj trenutno loša epidemiološka situacija, a da je zdravlje ljudi najvažnije, donio odluku da se moraju ispoštovati sve mjere Republičkog štaba na lokalnom nivou.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović naglasio je da se moraju pojačati mjere zaštite od virusa korona, uz visok nivo odgovornosti lokalne uprave i nadležnih opštinskih organa u poštovanju njihove primjene.

Pročitajte još

Mlađenović je istakao da će, osim kontrole sprovođenja donesenih mjera zaštite, biti pojačana dezinfekcija javnih površina, kao i objekata javnih ustanova i preduzeća, te privrednih kolektiva.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak da se do 16. novembra zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

U skladu sa tim zaključkom obavezno je nošenje maski na otvorenom prostoru, a pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, moraju biti zaštićeni maskom, obavezno sprovoditi mjere dezinfekcije i obezbijediti masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih.