Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zbog prijetnji da će UBITI I SILOVATI SUDIJU osuđen na godinu zatvora

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Milko Šarčević (22) iz Doboja osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na godinu dana zatvora, jer je prijetio da će silovati i ubiti sudiju Snježanu Kudrić.

Presudu Šarčeviću je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić. On je poslije izricanja presude rekao da je Šarčeviću ublažena kazna.

– Optuženi se izvinio sudiji i pokazao kajanje, te se korektno ponašao na sudu. To je sve cijenjeno kao olakšavajuća okolnost. Sud smatra će se ovom kaznom postići svrha – pojasnio je Gavrić.

Prema presudi, Šarčević je prijetnje izrekao u vozilu sudske policije 16. jula ove godine, nakon što mu je izrečena presuda zbog trgovine narkoticima.

Kaznu mu je izrekla upravo sudija Kudrić.

Šarčević je, dok se vozio od suda prema Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka, pred sudskim policajcima lupao od lim u vozilu i vikao: „Snježana, j… ti majku, j… ti Banjaluku“. Nakon toga su ga sudski policajci uporozili da se smiri i da ne pravi nered, što je i uradio.

Poslije toga je rekao: „Snježana Kudrić, ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora“.

On je ranije u Okružnom sudu u u Banjaluci osuđen na 5 godina i 10 mjeseci zatvora. Za trgovinu drogom osuđen je na pet godina, ali su mu u presudu uračunate i dvije uslovne presude od po pola godine zbog ranijih krivičnih djela.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO