Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ŽELE DA RADE, ALI IH TREBA MOTIVISATI” Žene uređuju sela u Gradiški

Regioni
Autor:

Foto Privatna arhiva/RAS Srbija

Članice udruženja na jednoj od radionica.

Udruženje „Žena i porodica“ iz Gradiške provodi projekat „Sunce nas jednako grije“, s ciljem stvaranja jednakih šansi za žene i muškarce.

– Posljednjih godina intenzivirano je jačanje rada žena u mjesnim zajednicama opštine Gradiške. Kroz aktivnosti ovog udruženja uspjeli smo da na izborima za članove mjesnih zajednica bude izabrano oko 33 odsto žena. Tako i ovaj projekat „Sunce nas jednako grije“ ima za cilj da animira žene koje nisu društveno aktivno da učine nešto za svoju mjesnu zajednicu – kaže Desanka Rađević, predsjednica Udruženja „Žena i porodica“ za Srpskainfo.

Navodi da su za provođenje ovog projekta dobile finansijsku podršku od Ekumenske inicijative žena iz Omiša, Republika Hrvatska, kao i pomoć opštinske uprave Gradiška i odbornice Ljiljane Gvozdene.

– Dosadašnji rad je pokazao da žene žele da rade, ali ih treba motivisati. Žene iz Rovina rade na čišćenju pješačke staze pored magistralnog puta, te su izradile i postavile oglasne ploče u svojoj mjesnoj zajednici. U Trošeljima žele da renoviraju mokri čvor i da dovedu vode u Dom kulture te da postave nastrešnice na autobuskim stajalištima – navodi Rađevićeva.

Kaže da su se ženama u ovim aktivnostima pridružili predsjednici ovih mjesnih zajednica Drago Vujić i Mirko Ratković. Ona je istakla i da će slične aktivnosti biti provedene u naseljima Brestovčina, Bok Jankovcima, Seferovcima i drugim.

Udruženje „Žena i porodica“ iz Gradiške provelo je mnoge projekte na području ove opštine, a dugogodišnji partner im je Ekumenska inicijativa žena koji su do sada finansirali sa blizu 30.000 evra projekte ovog udruženja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO