Svijet

Želi da postane NAJBOGATIJI NA SVIJETU: Dječak napustio školu zbog igrice, a OTAC GA PODRŽAO

Šesnaestogodišnji Džordan Herzog iz Sanberija u Masačusetstu 10 sati dnevno igra Fortnite u nadi da će jednog dana postati najbogatiji na svijetu.

Želi da postane NAJBOGATIJI NA SVIJETU: Dječak napustio školu zbog igrice, a OTAC GA PODRŽAO
Foto: Twitter screenshot

On se plasirao u finale Fortnite svjetskog prvenstva na kojem će se ovog ljeta u Njujorku u duo kategoriji boriti za glavnu nagradu od pet i po miliona dolara.

Zbog toga ga je njegov otac podržao u odluci da napusti školu kako bi se mogao posvetiti Fortniteu, piše Boston Globe.

Osim toga, njegov je otac uložio oko 35 hiljada KM u opremu kako bi mogao igrati u što boljim uslovima Kupio mu je i “maserati” s njegovim nadimkom na tablicama.

Njegov otac Dejv otkazao je i ljetovanje, kao i sve ostale planirane odmore kako to ne bi omelo Džordanovo vježbanje. Dejv koji radi u industriji videoigara kaže da u svom sinu prepoznaje sebe i da je to jedan od razloga zbog kojih on toliko želi da njegovo dijete uspije.

Ono što je zanimljivo jeste da je Džordan zahvaljujući ovoj igri zaradio oko 150 hiljada KM. Samim plasmanom na Fortnite svjetsko prvenstvo osigurao je i nekoliko puta više novca.

Fortnite je jedna od najpopularnijih igara na svijetu te ima više od 250 miliona registrovanih igrača. Popularnost je stekla i na osnovu velikih turnira s bogatim nagradnim fondovima, prenosi Klix.