Sudbine

"Želim da umrem PRIJE SVIH KOJE VOLIM" Balašević je 1988. godine odgovorio na pitanje o smrti

Dan nakon vijesti o smrti kantautora Đorđa Balaševića, nekadašnji novinar Zvonko Prijović iz Priboja prisjetio se razgovora od pre 30-ak godina. U intervjuu iz 1988. godine, baš iz februarskih dana, postavio mu je pitanje o smrti.

"Želim da umrem PRIJE SVIH KOJE VOLIM" Balašević je 1988. godine odgovorio na pitanje o smrti
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ / RAS SRBIJA

Kako je objasnio u kratkoj objavi uz tri slike dva isječka iz novina – i jedne fotografije sa Balaševićem iz mlađih dana, razgovor je bio zasnovan na Prustovom upitniku, koji se inače koristi u intervjuima. Na pitanje kako želite da umrete, 35-godišnji Balašević imao je spreman odgovor.

Pročitajte još

– Znaš šta, mislim da bi najbolje bilo da umrem na spavanju, da sanjam kako sam umro i sad sam stvarno umro. Želim da umrem ne kako, nego prije svih onih koje volim i koji su tu na neki način da me žale. Sve po redu, što bi rekla moja baba koja je išla sa Brojem jedan iz “Alana Forda” u razred – odgovario je tada sa dozom humora.

Razgovarali smo pre više od 30 godina u Užicu. Razgovor je bio zasnovan na čuvenom Prustovom upitniku, jedno od pitanja bilo je – kako želite da umrete? Zbogom majstore, koliko smo te svi mi voleli.

Posted by Zvonko Prijović on Saturday, February 20, 2021

Ovom objavom od 20. februara intervjuer Prijović pozdravio se od sagovornika.

– Razgovarali smo prije više od 30 godina u Užicu. (…) Zbogom, majstore, koliko smo te svi mi voljeli – stoji u objavi.

Intervju je objavio 21. februara 1988. godine časopis NON, skraćeno od Nove omladinske novine, prenosi Telegraf.