Politika

"ŽELIMO DA SRPSKU PREDSTAVLJA ŠTO JE MOGUĆE ŠIRI BLOK" Sastanci rukovodstva SNSD sa delegacijama SDS i PDP

U Banjaluci će danas biti održani sastanci rukovodstva SNSD sa delegacijama SDS i PDP na kojima će biti razgovarano o učešću ove dvije partije u vlasti na nivou BiH, potvrdio je portparol SNSD Radovan Kovačević.

"ŽELIMO DA SRPSKU PREDSTAVLJA ŠTO JE MOGUĆE ŠIRI BLOK" Sastanci rukovodstva SNSD sa delegacijama SDS i PDP
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je istakao da će sastanci na poziv SNSD biti održani u prostorijama te političke partije.

On je dodao da je SNSD bio maksimalno fleksibilan kada je riječ o utvrđivanju termina sastanka, jer je interes Srpske za ovu političku partiju uvijek na prvom mjestu.

Želimo da razgovaramo sa ljudima iz SDS i PDP jer ćemo učiniti sve da nam se ne ponovi situacija iz prethodne četiri godine. Iako mi predstavljamo većinsku volju naroda u Republici Srpskoj, želimo da Srpsku predstavlja što je moguće širi blok kako bi ona u naredne četiri godine bila maksimalno snažno zastupljena u okviru BiH – istakao je Kovačević.

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je juče da će se ova stranka odazvati pozivu SNSD za razgovore koji će biti prilika da se čuje šta SNSD ima da kaže opoziciji, ali i da opozicija kaže šta ona misli.

Predsjednik Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo Darko Babalj izjavio je da će se ova stranka odazvati pozivu SNSD za sastanak, “ali ne pozivu za vlast nego razgovorima i dogovorima da se pokuša naći zajednički imenitelj interesa Republike Srpske”.

Planirano je da sastanak delegacija SNSD i PDP bude u 14.00, a SNSD i SDS u 15.00 časova.

SNSD je ranije uputio poziv SDS i PDP da se stranačke delegacije sastanu 22. marta, ali su iz tih stranaka odgovorili da se njihovi rukovodioci ne mogu odazvati zbog ranije preuzetih obaveza.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik potom je predložio da susret bude u ponedjeljak, 25. marta, ali je na kraju zakazan za danas.

Prihvati notifikacije