Hronika

Žena (34) BILA TRUDNA: Poznanici otkrili detalje o porodici koja je doživjela STRAVIČNU SAOBRAĆAJNU NESREĆU u Grčkoj

Prema nezvaničnim informacijama, državljanka Srbije (34) koja je 5. juna poginula u saobraćajnoj nesreći u Grčkoj, u kojoj su povrijeđeni njen suprug (41) i sin (2), bila je u drugom stanju.

Grčka
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Podsjećamo, do nesreće je došlo 5. juna kada je automobil marke “škoda” beogradskih tablica, u kom je bila porodica, naletio frontalno na autobus. Njegova supruga (34), porijeklom iz Hrvatske, preminula je dan nakon nesreće od povreda zadobijenih u sudara.

– Žena je dan nakon udesa podlegla povredama u grčkoj bolnici “Katerinis”, dok su njen suprug i dijete transportovani u bolnicu u Solunu. Oni nisu životno ugroženi i trebalo bi uskoro da napuste bolnicu. Muškarac ima prelome, a dječačić je zadobio povrede glave – kaže izvor za Kurir i dodaje da je do ove nesreće, kako se sumnja, dovela loša saobraćajna signalizacija.

Pročitajte još

Otkriven potencijalni razlog

Do nesreće je došlo na pokrajinskom putu Katerini — Paralija, u Grčkoj.

– Sumnja se semafori na raskrsnici nisu bili sinhronizovani, odnosno da se u isto vrijeme upalilo zeleno svjetlo i za “škodu” i za autobus. To je dovelo do neizbježnog sudara – navodi izvor za i dodaje da je tragičnim posljedicama sudara doprinjelo i to što je vozač autobusa vozio brže od dozvoljenog.

Kako se dalje navodi, autobus je išao brže nego što je tom dionicom puta dozvoljeno.

– Autobus je išao 40 kilometara na čas više nego što je dozvoljeno na taj dionici. Od siline udarca “škoda” se nekoliko puta okrenula, a dječak koji je bio u svom sjedištu, je tokom okretanja ispao iz njega – završava sagovornik.

“Neplanirano su otišli na ljetovanje”

Poznanici tročlane porodice su za Kurir rekli da su neplanirano otišli na ljetovanje.

– Oni su otišli na to ljetovanje na poziv babe i djedy koji su otišli nekoliko dana ranije. Zvali su ih i rekli im da je prelijepo i da bi im se mogli pridružiti. Ona samo što je bila odradila neke preglede i testove koje trudnice inače rade i riješili su da idu malo da se opuste. Do udesa je došlo oko 10.30 časova, nakon što su krenuli u obilazak – kaže poznanik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu