Svijet

Žena progutala kilogram kokaina: Uhvaćena "mula" na Zagrebačkom aerodromu

Velika zaplijena droge na zagrebačkom aerodromu. Pripadnici graničnog carinskog prelaza Aerodroma Zagreb uhvatili su Brazilku koja je pokušala u Hrvatsku da unese gotovo kilogram kokaina.

Žena progutala kilogram kokaina: Uhvaćena "mula" na Zagrebačkom aerodromu
FOTO: ĐORĐE KOKOŠAR/RAS SRBIJA

Kako piše Dnevnik.hr, Brazilka je progutala 74 kapsule u kojima je bilo 990 grama kokaina.

Policija je objavila sopštenje o ovom slučaju:

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke završili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet drogama“. Naime, sumnja se da je 3. oktobra 2021. godine avionskim letom iz Sao Paola preko Lisabona pristigla na teritoriju Republike Hrvatske, tačnije na prostor Aerodroma „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Pročitajte još

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njenog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca i dokazano je da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama.

Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je dalja preprodaja. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predata pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

Prihvati notifikacije