Sudbine

Žena se porodila u okeanu: Snimak bebe nakon porođaja je nevjerovatan (VIDEO, FOTO)

Džozi Peukert je rodila bebu dok je sjedila na obali na plaži, ali to nije jedina čudna vijest vezana za njen porođaj.

Žena se porodila u okeanu: Snimak bebe nakon porođaja je nevjerovatan (VIDEO, FOTO)
FOTO: RAGGAPUNZEL/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Džozi Peukert (37) je postala viralna nakon što je objavila video na Instagramu na kom su se ona i njen partner vozili do obale Paja Majaguala u Nikaragvi kako bi se žena porodila na obali dok je talas zapljuskuje.

Video je pregledan preko 200.000 puta, a u njemu se takođe pokazuje kako Džozi prolazi kroz kontrakcije, ali i kako trpi bolove.

A onda je ova mama rekla kako joj je ritam talasa u kombinaciji sa njenim kontrakcijama zapravo stvorio prilično prijatno iskustvo.

– Talasi su imali isti ritam kao i kontrakcije, zbog tog glatkog toka sam se osjećala veoma dobro. U glavi mi je došla ideja da želim da se porodim u okeanu i pošto su uslovi bili pravi na dan, to je ono što sam učinila – rekla je Džozi.

Pročitajte još

Džozi i Beni su potom dočekali svog sina, Bodija Amora Oušna Kornelijusa, u vodi 27. februara prije nego što su se spakovali i odvezli kući.

Majka četvoro djece poslala je svoju djecu kod prijatelja kada je saznala da njen porođaj počinje, a ona i njen partner Beni Kornelijus (42) odvezli su se na plažu sa priborom za porođaj – uključujući peškire, činiju sa sitom za placentu, gazu i papirne ubruse.

– Moj prvi porođaj je bio u klinici i bio je prilično traumatičan, a drugi porođaj kod kuće, ali do trećeg je čak i babica u mom domu bila previše. Ovog puta nisam imala preglede kod doktora, skeniranje ili spoljni uticaj. Nismo imali termin ili rok da beba stigne, samo smo vjerovali – rekla je ova mama.

Džozi je podijelila video na Instagramu dva dana nakon Bodijevog rođenja, gdje je naišla na neke komentare ljudi koji su bili zabrinuti da li je rođenje mališana sanitarno ili ne.

“Da li je ovo sanitarno? Ima puno bakterija u moru”, “Kakav šok za tu bebe – od tople materice do hladnog okeana”, “Bravo, veoma pametan potez za nekoga ko već ima djecu kod kuće”, “Šta bi se desilo da se porođaj iskomplikovao?”…

Mama je brzo odgovorila na ove komentare kako bi odbranila svoje postupke, navodeći da je njen sin “savršeno zdrav” i preduzeti su odgovarajući koraci kako bi se osiguralo da porođaj u okeanu bude bezbjedan.

– Bodi je rođen na podnevnom suncu kada je bilo oko 35 stepeni, uopšte nismo bili zabrinuti da će mu biti hladno i nisam imala nikakve brige o infekcijama koje se prenose vodom – rekla je, prenosi Žena Blic.

Prihvati notifikacije