Društvo

"ŽENAMA PREVIŠE DOZVOLJENO" Jezivi komentari na vijest da je Gurović pretukao ženu i kćerku  

Vijest da je bivši košarkaš Milan Gurović pretukao suprugu i ćerku, juče se proširila regionom brzinom svjetlosti, a još brže počeli su da se nižu komentari na društvenim mrežama.

"ŽENAMA PREVIŠE DOZVOLJENO" Jezivi komentari na vijest da je Gurović pretukao ženu i kćerku  
FOTO:ALEKSANDAR DIMITIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Većina je negativno govorila o nasilniku, ali ne tako zanemarljiv broj ljudi stao je u njegovu odbranu.

Bivši košarkaš Milan Gurović priveden je nakon što je u stanu u Beogradu pretukao svoju suprugu i maloljetnu kćerku (16), nakon čega je protiv njega podnijeta krivična prijava za nasilje u porodici. Iako ne možemo da ga etiketiramo kao nasilnika dok ne stigne sudska presuda, Gurovićevo priznanje da je suprugu “uhvatio za vilicu” i “kćerku zakačio noktom” dovoljan je povod za salvu negativnih komentara na račun sportiste, ali malo ko je očekivao da će biti ovoliko onih koji brane njegov obraz.

Tako je osvanuo tvit sa sabranim “botovskim komentarima” koji brane prava muškaraca jer “kad se znalo ko je gazda u kući, ovakvih stvari nije bilo” i potpuno se slažemo sa autorkom da je ovo “horor nad hororima”.

Pročitajte još

Gdje su nestala muška prava? Zašto se cijeli svijet zalaže samo za prava žena i djece? U ranije vrijeme kad se znalo ko je gazda i domaćin u kući, ovakvih stvari nije bilo, a danas je ženi i djeci suviše dozvoljeno i muškarac mora kad-tad da pukne – bio je prvi od problematičnih komentara, a i ostali su istom tonu, prenosi Žena Blic.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

– Zašto se odmah vjeruje ženi. Da li razmišljate možda da žene vrlo često zloupotrebljavaju termin porodično nasilje i na sve načine pokušavaju da isprovociraju muškarce da svoje supruge udare. Lično mislim da ga je ona isprovocirala.

Nećemo ulaziti u to ko je započeo svađu i ko je koga prvi isprovocirao, nadležni će se baviti time, ali u jednoj stvari treba svi da budemo složni – ni u jednoj situaciji muškarac ne smij da digne ruku na svoju ženu i djecu.