Hronika

"ŽIVIO BELIVUK" Velja Nevolja saslušan pred crnogorskim sudom zbog ubistva Mila Kapetana

Na danas održanom ročištu u Višem sudu u Podgorici, na kojem se razmatrala optužnica protiv okrivljenih za ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan, iz Beograda se video linkom obratio optuženi Veljko Belivuk zvani Velja nevolja i Marko Miljković.

"ŽIVIO BELIVUK" Velja Nevolja saslušan pred crnogorskim sudom zbog ubistva Mila Kapetana
FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA

Optuženi Belivuk se sudu uključio putem video linka iz suda u Beogradu.

Naveo je da je oduševljen opružnicom, te da je SKY fotošopiran i montiran, pišu Vijesti.

Nakon njegovog obraćanja vanraspravnom veću kojim presedava sudija Boris Savić, optuženi Slobodan Kašćelan je uzviknuo: „Živio Belivuk“.

– Ostajem pri ranijim iskazima koje sam dao pred Specijalnim državnim tužilaštvom. Oduševljen sam optužnicom. Slažem se sa advokatima, SKY komunikacija je podmetnuta, fotošopirana i montirana. Netačno je da je Francuska otrkila SKY, prvo su Holandija i Belgija, a kasnije se uključila Francuska. Tužilaštvu Crne Gore i Srbije su puna usta Francuske. Ovim prisluškivanjem su prekršeni svi zakoni. Nema telefona, nema leša, nema DNK… Nema ništa u ovoj optužnici. Ništa nisam počinio niti sam član kriminalne organizacije – izjavio je Belivuk.

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Jankovića i Ratko Živković. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Pročitajte još

Svi advokati odbrane saglasni su u oceni da ne mogu da se izjasne o ovoj optužnici jer specijalno tužilaštvo nema naredbu na osnovu koje se može vidjeti ko je nabavio SKY komunikaciju, kako i ko je i kako naredio da se određena lica prisluškuju.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu.

– Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali – navodi se u optužnici.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Dodaje se da su Radonjić i Đurović 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu „vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata“.

Tijelo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta – ukopa na vrhu Babina glava kod Cetinja gdje je zapaljen na gomili napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.

Prihvati notifikacije