Svijet

ŽIVIO KAO BESKUĆNIK Poslije OSAM GODINA pronađen nestali dječak

Poslije osam godina u Italiji je poronađen dječak, sada već mladić, koji je nestao u maju 2012.godine, piše dnevni list Avenire.

ŽIVIO KAO BESKUĆNIK Poslije OSAM GODINA pronađen nestali dječak
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Fernando Vasile, koji je živio sa majkom u predgrađu Rima, imao je 16 godina kada je nestao na putu od škole do kuće i o njemu nije bilo nikakviuh vijesti osam godina, uprkos potragama policije i karabinjera.

Prošle sedmice popularna emisija na televiziji RAI “Ko ga je vidio” (Chi la visto) emitovala je prilog, na molbu porodice, o nestalom mladiću, sa njegivom slikom kada je jos bio tinejdžer.

Redakcija je dobila desetine dojava da je mladić viđen u Dzenovi, a vlasnik jedne prodavnice, koji ga je prepoznao informisao je redakciji o tačnom mjestu gdje se mladić nalazi.

Utvrđeno je, piše Avenire da je Fernando, svih ovih godina živio kao beskućnik u raznim dijelovima Italije, a u posljednje vrijeme u Dzenovi, gdje u centru grada, na otvorenom, živio zajedno sa svojim psom.

Oni koji su ga prepoznali tvrde da je bio miran i ljubazan, da nije pio niti uzimao drogu, i da su mu ljudi donosili hranu za njega i psa.

Nakon sto je “pronađen”, sada već 24 godišnji mladić je odeveden u kuću ujaka koji živi nedaleko od Đenove.