Sudbine

Život Feđe Stojanovića obilježila je VELIKA TRAGEDIJA: Sahranio je svog Uroša, sina jedinca

Glumac Feđa Stojanović umro je u 73. godini. On je prolazio kroz neke od najtežih trenutaka u životu i umjesto da se veseli što je oženio sina Uroša (44) i da se raduje njegovom prvom filmu u Holivudu, spremao je njegovu sahranu 2017. godine.

Život Feđe Stojanovića obilježila je VELIKA  TRAGEDIJA: Sahranio je svog Uroša, sina jedinca
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Jedan od najtalentovanijih reditelja iznenada je preminuo 2017. godine u svom stanu u Los Anđelesu, gdje je živio posljednjih desetak godina.

– Uroš nije imao nikakvih problema. Oženio se prije tri mjeseca. Žena mu je glumica s našim prostora koja je tamo počela da gradi karijeru. Zavoljeli su se. Sve je to tako kratko trajalo – sa knedlom u grlu izgovarao je Feđa, koji je, umjesto dobrih vijesti da će dobiti unuče, prošle subote primio poziv iz Amerike da su njegovog sina pronašli mrtvog.

Glumac je stalno bio u kontaktu sa sinom, koji se nije žalio da ima probleme.

– Išao je prije pola godine na neki pregled. Utvrdili su da je potpuno zdrav. Čekao je da krene da snima svoj film – kazao je bio Stojanović i dodao:

– Ne znamo još uzrok smrti, samo pretpostavljamo da je srčani udar. Vjerovatno će se ispostaviti da mu je stalo srce.

FOTO: FOTO: RAS / RAS SRBIJA
FOTO: FOTO: RAS / RAS SRBIJA

– Zdravstveno sam dobro. Mentalno sam loše. Provalija. Šta da vam kažem – jedva je izustio tada Stojanović.

Uroševa urna je donijeta u Srbiju i položena na Novom groblju.

Uroš Stojanović snimio je film „Čarlston za Ognjenku“, koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriji srpske kinematografije, ne samo zbog povratka u velikom stilu na veliko platno Olivere Katarine već i jer je lansirao neke nove mlade glumice. Nakon velikog uspjeha, nije dobio šansu da snimi drugi film, pa je otišao u Holivud. Deset godina je spremao svoj holivudski prvenac, ali smrt ga je spriječila da postane otac i nastavi da snima divne filmove, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije