Zabava

ŽIVOT PROTKAN BOLOM Prvi dečko Anabele je poginuo tokom rata, tata joj je nestao i izgubila je blizance

Anabela Atijas je u centru pažnje javnosti zbog razvoda od drugog supruga Andreja Atijasa. S obzirom na to da još nisu poznati tačni razlozi razvoda, i dalje se spekuliše da ju je on prevario, te Anabela nema mira dok pokušava da objasni da su se razišli mirnim putem i da je on slobodan čovjek.

ŽIVOT PROTKAN BOLOM Prvi dečko Anabele je poginuo tokom rata, tata joj je nestao i izgubila je blizance
Foto: Pulsonline arhiva/Privatna arhiva

Život Anabele Atijas oduvijek je izazivao veliku pažnju s obzirom na to da je oduvijek bio turbulentan, a proživljavala je izuzetno teške momente. Ipak, iz svake bitke je izlazila sve jača i ništa je nije slomilo.

Rođena u mještovitom braku, od oca Ahmeda i majke Jadranke, u gradiću Goraždu i njeno djetinjstvo je bilo srećno, sve dok joj mama i tata nisu rekli da se razvode.

Teško sam podnijela njihov razvod i to je ostavilo velike posljedice na meni. Mislim da i danas vučem traume zbog toga. Možda tako ne bi bilo da su me pripremili, da su iskreno razgovarali sa mnom, ali ja sam za razvod saznala iznenada, kada su oni već bili riješili da to urade – ispričala je u jednom intervjuu za Blic puls.

Drugi težak udarac dogodio joj se kada je u BiH buknuo rat. Ona je bila treći razred srednje škole i tada je otišla kod dečka koji je zbog rukometaške karijere u tom trenutku živio u Švajcarskoj. Bio je profesionalni sportista, a ona je kod njega boravila tokom rasputa.

– U međuvremenu se desilo najgore u BiH i ostala sam s njim u Švajcarskoj. Onda smo nas dvoje došli u Crnu Goru na odmor, a odande se u BiH moglo stići nekim divljim putevima. On je želio da završi neke administrativne poslove pred povratak u Švajcarsku. Otišao je u Goražde i pronađen je mrtav. Poginuo je. Od tog trenutka moj život se okrenuo. Sva ljepota i bezbrižnost su nestali, a došli su teški dani – rekla je Anabela.

Kako je u tom trenutku buktao rat, prekinula je svaki kontakt sa roditeljima. Zaposlila se u jednoj banci kao sekretarica, a direktor te banke koji je bio izbjeglica iz Hrvatske joj je pomagao u izbjeglištvu. Nikako nije mogla da dođe do roditelja.

Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija

– Sa tatom nisam uspostavila kontakt četiri godine, svakog dana sam strepila da li mu se nešto desilo, a mama je prvo došla u Srbiju, odakle se uputila u Švedsku. Kasnije sam joj se pridružila – rekla je Anabela Atijas.

Anabelinom odlasku kod majke prethodilo je snimanje pjesme “Kao u snu” sa tadašnjim dečkom i budućim mužem Gagijem Đoganijem. O toj pjesmi je izvještavao i CNN koji je Anabela stalno gledala zbog vijesti iz Jugoslavije. Reporter je išao od diskoteke do diskoteke i svuda se čula njihova pjesma. Tek tada je poverovala Gagiju da im je grupa popularna i da imaju veliki hit. Sa Gagijem se vjenčala 1995. godine, poslije operacije tumora. Naime, ona je sa samo 19 godina na dojci napipala kvržicu.

– U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa djevojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri poslije povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko mjeseci sam bila na hormonskoj terapiji, i uspješno se oporavljala jer je tumor otkriven na vrijeme, sve je prošlo bez posljedica – rekla je Anabela.

Ona je poslije toga ostala u drugom stanju, dobro je iznijela trudnoću, ali nije mogla da doji Lunu.

– Poslije šest godina ugradila sam silikone, mada su mi ljekari savjetovali da to uradim i ranije – objasnila je Anabela.

Tek po rođenju Lune je pronašla oca.

Foto: Instagram

Još jedan udarac u životu došao je kada je preživjela gubitak blizanaca.

– Sasvim iznenada je došlo do komplikacija. Bebe su preminule. Izgubila sam blizanačku trudnoću, a s obzirom da, osim ogromne duševne boli i tuge, u tom trenutku nisam imala zdravstvenih komplikacija menadžeri su mi rekli da moram da se pojavim na zakazanom nastupu! – povjerila se Anabela u jednom intervjuu mnogo nakon gubitka beba.

Anabela je godinu dana od ovog događaja dobila drugu kćerku Ninu. Iako je sve prošlo kako treba, ona je zapala u depresiju. Uz Gagijevu podršku i stručnu pomoć uspjela je sve da prevaziđe.

Anabela i Gagi su se razveli poslije 14 godina braka, a taj razvod su pratile razne priče o zlostavljanjima i prevarama.

Nakon teškog razvoda, ona se zaljubila u manekena Mladena Radulovića, kog je upoznala tokom “Velikog brata”. I ta ljubav se, poslije manje od godinu dana, završila.

Do skora je bila u braku sa Andrejom Atijasom, a ovih dana je u centru pažnje priča zbog razvoda. Ipak, Anabela se ni sada ne predaje, već nastupa sa svojom kćerkom.

(Blic)

Scroll Up